Кубота България на годишната среща на картофопроизводителите

В Самоков компанията представи универсални решения за смесен тип стопанства

03.03.2022 г.

Кубота България на годишната среща на картофопроизводителите

Кубота България презентира пред картофопроизводители на традиционната им среща в Самоков пълната гама машини (трактори и прикачен инвентар) с марката Кубота, подходящи за стопанствата им. Част от презентацията беше експонат на модел М105GX IV – 111 к.с., един от най-предпочитаните трактори от серията MGX IV (104-143 к.с.). Тракторите Кубота с мощност между 95 и 140 к.с. имат широка употреба, като могат да се използват за разнообразни операции на полето или изпълнението на задачи в различни по размери стопанства. Поради мултифункционалността им те са подходящи за леки и тежки обработки. Използват се също за пръскане и торене.

Под капака на показаният модел с мощност 104 к.с. работи 3 800 кубика дизелов двигател Кубота, който осигурява голяма производителност за сметка на разхода на гориво. Оборудван с PowerShift трансмисия, с три диапазона по 8 предавки, както и с електрохидравличен реверс за повече комфорт.



Към представения модел М105 GX IV (111 к.с.) беше агрегатирана торачка от серията DSM на Кубота. Работната ширини и вместимостта на бункера са с различни размери според изискванията на фермерите.

Оказа се, че много от присъстващите на срещата вече работят с техника Кубота. Стопанствата им са смесени и тя е изключително подходяща за изпълнение на разнообразни дейности.

Много от картофопроизводителите ще входират проекти по ПРСР за закупуване на техника. Антон Тодоров е един от тях, картофопроизводител от района на Кюстендил. През 2015 г. закупува трактор Кубота, които и до днес безпроблемно работи в стопанството му.



А в очакване на прецизна тороразпръскваща машина Кубота е Тодор Джиков. След обстойно проучване на пазара се спрял на нея. Казва, че добрата цена и високата технология го привлекли. Не крие възхищението си, когато говори за Кубота. Японската техника удовлетворява всеки един фермер, който се стреми да оптимизира използването на торове чрез прецизните възможности и софтуерите, които са абсолютно подходящи за зеленчукопроизводство и лозарство. Всичките разработки на Кубота при тракторите, с които са известни в цял свят, отговарят изцяло на потребностите на типа смесено стопанство, а прикачният им инвентар е на изключително високо ниво. Това е най-подходящата марка за нас, картофопроизводителите, допълва Джиков.

Атанас Бирников, ключово име в картофопроизводството у нас, преди време също закупил тороразпръскваща машина Кубота. Признава, че работи отлично, но сега иска да обнови агропарка си и е сигурен, че ще е отново от Кубота. „Японското качество всеки го знае“, лаконичен е производителят.

Кубота създава машините си, така че концептуално да се комбинират отлично. Теглителната мощ, прикачният инвентар, машините от зелената линия и модерното дигитално оборудване за прецизно земеделие са в абсолютна синергия. А на въпрос защо да е Кубота – има няколко опорни точки - отлична здравина, дълга гаранция, добра цена, бърз сервиз и възможност за лизинг при преференциални условия.

Sinor.BG

Споделяне на сайта