Интегрирано управление на вредителите и фитосанитарен контрол при картофи

Семинар

28.07.2021 г.

Интегрирано управление на вредителите и фитосанитарен контрол при картофи

На  30 юли 2021 г. (петък) от 11:00 ч. в гр. Трън, обл. Перник, на ул. "Гочо Гопин" 4 - залата на читалище „Гюрга Пинджурова" ще се проведе семинар на тема „Интегрирано управление на вредителите и фитосанитарен контрол при картофи“. Организатори на мероприятието е Национална служба за съвети в земеделието (Териториален областен офис /ТОО/ - Перник) и Българска агенция по безопасност на храните (Областна дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ - Перник).

По време на семинара участниците ще се запознаят със същността и изискванията на интегрираното управление на вредителите и прилагането им при картофи, както и с новостите при фитосанитарния контрол при картофи. Ще бъдат информирани за нормативната уредба за интегрирано производство на растения и растителни продукти и контрол върху интегрираното производство и оповестяване на планираните растителнозащитни мероприятия в системата Електронна платформа за оповестяване на растителнозащитни дейности (ЕПОРД) за опазване на пчелите от отравяне.

Основните теми на информационния семинар са следните:

- Същност и принципи на интегрираното управление на вредителите при картофи;

- Нормативна уредба за интегрирано производство на растения и растителни продукти и контрол върху интегрираното производство;

- Оповестяване на планираните растителнозащитни мероприятия в системата Електронна платформа за оповестяване на растителнозащитни дейности (ЕПОРД) на Българска агенция по безопасност на храните;

- Фитосанитарен контрол при картофи;

- Очаквани промени в условията за кандидатстване по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014 - 2020 г. за прием на проектни предложения през 2021 г.

Участието в информационния семинар е безплатно! Не е необходима предварителна регистрация.

Sinor.BG

Споделяне на сайта