Томислав Дончев оглавява съвета за заразните болести по животните

Решения на Министерския съвет

17.07.2019 г.

Томислав Дончев оглавява съвета за заразните болести по животните

Правителството актуализира състава на Централния епизоотичен съвет към Министерския съвет, след като земеделският министър Десислава Танева замени Румен Порожанов на поста. Председател на Съвета е заместник министър-председателят Томислав Дончев. Заместник-председател е министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, а секретар - изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Дамян Илиев, съобщиха от правителствения пресцентър.

Членове на Съвета са министрите на вътрешните работи, на отбраната, на финансите, на здравеопазването, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на околната среда и водите и на икономиката.

Съветът е създаден за организиране, координиране и финансово осигуряване на мерките за профилактика, ограничаване и ликвидиране на особено опасни заразни болести, чието разпространение може да причини значителни икономически загуби. Докато миналата година опасността беше от чума и по овцете, и свинете, тази година настъпателна се оказва АЧС, която обхваща все повече райони от страната.

Sinor.BG

Споделяне на сайта