Семинар в Троянско за защита на малините при стрес

Предстоящо

15.07.2019 г.

Семинар в Троянско за защита на малините при стрес

На 19 юли в троянското село Дълбок дол ще се проведе демонстрация на тема „Иновативна технология за превенция от болести и неприятели и защита от температурен стрес при отглеждането на ягодоплодни (малини) и други овощни видове чрез използването на немска овощарска вар“. Организатори са Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) и фирма „Балкан Био Фрукт“ ООД.

Събитието е в рамките на европейски проект NEFERTITI, финансиран по ПрограмаХоризонт 2020 в рамките на хъб България на мрежа 9 за „Намаляване употребата на пестициди при производството на грозде, плодове и зеленчуци“.

Демонстрацията се провежда от 10 часа пред кметството на Дълбок дол. Основен участник е стопанството на фирма „Балкан Био Фрукт“ ООД, което е член на хъб България и е създадено в рамките на този проекти.

Демонстрацията е безплатна и е отворена за всички с интерес към подобни теми - земеделски стопани, научни работници,консултанти, студенти, неправителствени организации и други заинтересовани лица в областта на земеделието.

Целта на проекта е да разпространява нови, иновативни и природосъобразни технологии за превенция от болести и неприятели и защита от температурен стрес при отглеждането на ягодоплодни (малини) и други овощни видове чрез  използването на немска овощарска вар.

Основните теми на демонстрацията включват методи и средства за мониторинг на ключови неприятели при отглеждането на ягодоплодни (малини)и други овощни видове, а също и иновативна технология за превенция от болести и неприятели и защита от температурен стрес при отглеждането на ягодоплодни (малини) и други овощни видове чрез  използването на немска овощарска вар.

Sinor.BG

Споделяне на сайта