Хювефарма ще получи от САЩ изключителен лиценз за експериментална ваксина срещу африканска чума по свинете

Българска компания с постижение във ветеринарната сфера

22.04.2019 г.

Хювефарма ще получи от САЩ изключителен лиценз за експериментална ваксина срещу африканска чума по свинете

Американският департамент по земеделие обяви, че възнамерява да предостави на българската компания Хювефарма изключителен лиценз за експериментална ваксина срещу африканска чума по свинете, съобщава онлайн изданието Seenews.

"Предварителната изключителна лицензия може да бъде предоставена, освен ако в срок от тридесет (30) дни от датата на публикуваното известие Службата за изследвания в селското стопанство не получи писмени доказателства и аргументи, които да установят, че предоставянето на лиценза не би било в съответствие с изискванията”, посочват от институцията.

Африканската чума ще свие световното производство на свинско с 4 на сто

Крайната дата за представяне на коментарите е 22 май.

Хювефарма разработва продукти, които се прилагат както в хуманната, така и във ветеринарната медицина, посочва изданието. Компанията също така произвежда и продава ензими за хранителни, фуражни и промишлени приложения.

Производственото дъщерно дружество на Хювефарма - Биовет, е със седалище в Пещера. Компанията има три производствени единици в страната и две съоръжения в САЩ, както и представителства и дъщерни дружества още в Белгия, Полша, Китай, Тайван, Тайланд, САЩ, Русия, Индия, Бразилия и Турция.

Sinor.BG

Споделяне на сайта