Девет браншови организации категорично искат оставката на Порожанов, на 22 април излизат на протест

Тотален отказ от комуникация

17.04.2019 г.

Девет браншови организации категорично искат оставката на Порожанов, на 22 април излизат на протест

По всичко изглежда, че администрацията на министерството на земеделието тотално не се справя в комуникацията си с браншовите организации и с решаването на проблемите в земеделието, защото на 22 април близо хиляда земеделски производители от цялата страна ще излязат на протест с искането на оставката на земеделския министър Румен Порожанов. Митингът ще се проведе пред сградата на министерството на земеделието в София, като към организаторите ще се присъединят и редица дребни производители, чиито проблеми остават нерешени, съобщиха за синор.БГ част от организаторите.

Причините за оставката са пълната липса на стратегия за развитие на секторите „Плодове и зеленчуци, биопроизводство и развитие на малкия бизнес в селата.

В протеста ще участват Българската асоциация Биопродукти, Националната биологична асоциация, Националният съюз на градинарите в България, Българската асоциация на организациите на производителина плодове и зеленчуци, Асоциация Български Пипер, Българската Асоциация на картофопроизводителите, Съюзът на производители на праскови, Националното сдружение на малките семейни ферми и преработватели и Неправителстнвената организация на оранжеристите от Северозападна България.

На 19 април ръководствата на деветте организации ще дадат пресконференция, за да обяснят мотивите за оставката. „Липсва всякакъв диалог със сегашното министерство и това не е от вчера“, посочи Георги Василев от Асоциация Български пипер. Той обясни, че са предупредили министерството за протеста още на 15 април, в резултат на което администрацията е насрочила за 22 април Консултативен съвет за сектор плодове и зеленчуци. "Решени сме да уведомим администрацията, че не сме съгласни с липсата на диалог, по който протичат досегашните ни срещи, затова ще смятаме да уведомим и премиера Бойко Борисов, че с това ръководство не се постига необходимото за сектора съгласие", посочи Василев.

Очаква се към протестиращите да се присъединят и други организации.

Sinor.BG

Споделяне на сайта