Износът на фуражи за Мароко може да се улесни

Партньорство

17.04.2019 г.

Износът на фуражи за Мароко може да се улесни

На среща с министъра на земеделието, рибарството, развитието на селските райони, водите и горите на Кралство Мароко Азиз Ахануш българският министър Румен Порожанов е поискал съдействие за приоритетно разглеждане и одобряване на образците за износ на комбинирани фуражи от България за Мароко. Това съобщиха от министерството на земеделието по повод срещата на Порожанов с неговия колега, проведена в град Мекнез.

В началото на април т.г. България е получила образец на сертификат за търговия с комбинирани фуражи, добавки и суровини, предназначени за хранене на животни. В тази връзка е било и искането от българската страна. Теми на разговора са били и възможностите за увеличаване на стокообмена между двете страни със селскостопански стоки, а също и задълбочаване на двустранното сътрудничество в сферата на земеделието и храните. 

Порожанов е провел и среща с кандидата за поста генерален директор на Организацията по прехрана и земеделие (ФАО) на Франция и на ЕС Катрин Жаслен- Ланел.

Министър Порожанов  е участвал в откриването на 14-то издание на най- голямото Международно селскостопанско изложение на африканския континент SIAM, което се провежда от 16 до 21 април в Мекнез под патронажа на краля на Мароко и се посещава от над 1 милион души. Страна-партньор тази година е Конфедерация Швейцария.

Sinor.BG

Споделяне на сайта