Проверяват деца от две софийски училища за възможно натравяне

БАБХ

18.01.2019 г.

Проверяват деца от две софийски училища за възможно натравяне

След подадени сигнали на горещия телефон на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) от родители експерти на ведомството са започнали проверки в две софийски училища за възможно натравяне на ученици, съобщиха от агенцията.

Става въпрос за получени стомашно-чревни неразположения при деца от 72 ОУ „Христо Ботев” и 151 СОУ – Национално средно общообразователно училище – София, които се инспектират от областната дирекция по безопасност на храните – София-град (ОДБХ-София-град). Извършена е проверка в столовата, където учениците се хранят, плюс фирмата за кетъринг, приготвила храната на 16 януари 2019 г.

При проверките не са установени несъответствия на действащото законодателство в областта на храните. Проби от храната (менюто от 16 януари 2019 г.) вече са предоставени на акредитирана лаборатория за микробиологично изпитване. Връчено е предписание за изследване на персонала, зает с приготвяне и разливане на храната.

БАБХ продължава действията си по компетентност свързани с изясняване на причината за възникналото неразположение при децата.

Sinor.BG

Свързани материали

Споделяне на сайта