Томислав Дончев: През 2019 г. ще бъдат финансирани 53 процедури за набиране на проекти за 1,150 млрд. лeва

Решения на Министерския съвет

12.11.2018 г.

Томислав Дончев: През 2019 г. ще бъдат финансирани 53 процедури за набиране на проекти за 1,150 млрд. лeва

Според индикативните графици на оперативните програми, ПРСР и програма „Рибарство“ през следващата година ще бъдат открити 53 процедури за набиране на проектни предложения на стойност близо 1,150 млрд. лева. Това е обявено на заседание на Съвета за координация на управлението на средствата от ЕС (СКУСЕС) към Министерския съвет, на което са приети индикативните годишни работни програми за 2019 г., съобщиха от пресцентъра на МС.

Към момента по програмите са обявени 408 процедури за набиране на проектни предложения на стойност 17,996 млрд. лева, договорени са над 14,5 млрд. лева или над 62,5 % от общия бюджет. До бенефициентите са достигнали над 25,3% от  бюджета на всички програми или близо 6 млрд. лева.

„Следващата година ще е особено важна, успоредно с изпълнението на настоящия програмен период ще стартираме подготовката за следващия“, е заявил вицепремиерът Томислав Дончев, като е наблегнал на голямото значение за подобряване на ефективността от европейското финансиране. Според него е важно да се осигури максимална синергия както между отделните програми, така и по отношение на предвидените в тях процедури.

Sinor.BG

Споделяне на сайта