На 13 ноември ще бъде излъчен агробизнесменът за 2018 г.

Предстоящо

12.11.2018 г.

На 13 ноември ще бъде излъчен агробизнесменът за 2018 г.

Тази година изборът на агробизнесмен за 2018 година смислово леко си противоречи с името на годишния конкурс, провеждан повече от 25 години, защото титлата ще бъде връчена вместо на бизнесмен на бизнесдама – за първи път организаторите връчват тази титла на една от успешните жени в земеделието, собственик на „Светла Стоянова – Хелга“.

На официалната церемония по връчването на наградите ще участва министърът на земеделието Румен Порожанов.

Носителят на отличието ще бъде обявен в 15 часа в присъствието на агробизнесмени, земеделски производители, представители на браншови организации, финансови институции, научните среди и медиите. От няколко години наградите се връчват на успелите хора от агросектора в 9 отделни категории.

Преди церемонията присъстващите ще дискутират с министър Порожанов и с изпълнителния директор на фонд „Земеделие“ Живко Живков подкрепата за българските производители на агростоки и ключови въпроси, свързани с Общата селскостопанска политика след 2020 г.

Номинираните за тази година, която бе с доста капризи на климата и болести за растенията и животните, са повече, сравнени с последните пет години. Впечатление прави и това, че за награди в категориите се предлагат и повече млади хора.

Sinor.BG

Споделяне на сайта