През изминалото денонощие са изгоряли 30 кошера и над 400 бали слама

21.09.2018 г.

През изминалото денонощие са изгоряли 30 кошера и над 400 бали слама

На 20.09.т.г. около 03.00 ч. в Районно управление - Айтос е получено съобщение за за горящ фургон с навес, разположен в местността «Джелеб Кайряк» край Айтос, собственост на 67 годишен айтозлия. Огънят е потушен от един противопожарен автомобил и трима огнеборци съобщават от пресцентъра на МВР. Изгорели са фургона и 30 пчелни кошера уточняват от пресцентъра на МВР-Бургас. Причините за инцидента, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване от служители на Районно управление – Айтос.

Около 23.50 часа на 19 септември в РУ- Пирдоп се получил сигнал за горящи бали слама на площадка в близост до жп гарата в с. Антон. Извършен е оглед на местопроизшествието в присъствието на експерти от РСПБЗН- Пирдоп. Установено е, че на площадката са се съхранявали около 190 бали слама, собственост на мъж от с. Антон. По случая е образувано досъдебно производство.

В същото време на 19 септември с. Горна Вереница, в местността "Край село", е възникнал друг пожар, вследствие на който са изгорели 220 бали сено и 60 бали люцерна, собственост на 64-годишен местен жител. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство по чл. 331, ал. 1 от НК.

Sinor.BG

Споделяне на сайта