Начало » Снимки
Български фермерски храни за националния празник на Швейцария
Швейцарското посолство в София представи традиционни български фермерски храни снощи на официалния прием за националния празник на Швейцария. Гостите дегустираха овче, биволско и козе прясно и кисело мляко и сирене, кашкавал, сладка от горски плодове и биологичен билков мед от НАТУРА 2000 зони в Западна и Централна Стара планина.
Идеята на Швейцарското посолство да предлага на своите приеми дегустация на натурални фермерски храни от Балкана започна през 2014 и вече се превръща в добра традиция.

Тези фермери, както също дребни и малки производители от Балкана са подпомогнати по проекта „За Балкана и хората“ да стигнат по пазара със своите продукти и да популяризират екотуризма. Проектът въведе също и иновативни схеми като Плащане за екосистемни услуги, с които се насърчават ползите за местния бизнес от опазените пасища и водни екосистеми. Наскоро „За Балкана и хората“ бе отличен с Наградата НАТУРА 2000 на Европейската комисия (раздел Социално-икономически ползи) за това, че показва как опазването на природата и икономическото развитие могат да вървят ръка за ръка, от полза и за природата, и за хората в селските райони.

Резултатите от проекта демонстрират в едно от най-бедните места на Европа, че районите с висока природна стойност могат да привличат инвестиции от типа „2 в 1“: устойчиво развитие и опазване на природата. Вече има модел, който може да бъде приложен и в други райони на България. Той показва, че НАТУРА 2000 зоните предлагат реална възможност за създаването на продукти и услуги с високо качество и природна стойност, чието търсене в България и Европа расте.
Последни
Обяви
Виж
Последно публикувани обяви
ВРЕМЕТО
Виж
Анкети
Виж
Фирмите в бранша (каталог)
Виж
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София  |  Книжарница  |  АГРОВЕСТНИК  |  
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам