Начало » Новини » Страната
19.09.2022 г.

В Пловдив ще обучават магистри по биоикономика и електронна търговия

Съвместно с холандси и китайски висши учебни заведения
В Пловдив ще обучават магистри по биоикономика и електронна търговия

Аграрният университет в Пловдив започва от учебната 2022/2023 г. с 2 нови магистърски програми: „Биоикономика“ – съвместно с нидерландския университет „Вагенинген”,  и „Електронна търговия“ – съвместно със селскостопанския университет и икономическото и търговско училище в китайския град Тиендзин. Целта на магистърските програми е да подготвя специалисти, които успешно да боряват с новостите в икономическите, екологичните и социалните системи, да работят в иновативни компании съобразно биологичните цикли и потенциала на природните ресурси, както и да управляват базирани онлайн бизнес структури.

Биоикономиката е съвременна иновативна концепция за организация и устойчиво управление на икономическите сектори, които използват биологични ресурси. Вниманието е насочено към начините за използване  и оползотворяване на природните ресурси, рециклирането на отпадъците, социално-икономическите, екологичните и етичните норми, изчерпването на природните ресурси и климатичните промени, жизнения стандарт и поведението на консуматорите, технологичните и институционалните възможности за осигуряване на устойчиво развитие. Обучението по биоикономика е проектирано на база на дългогодишните традиции на университета в областта на селскостопанските технологии, икономиката, екологията и опазването на околната среда, както и на водещия опит в света  на университета във Вагенинген в областта на модерните технологии и иновации за устойчиво развитие.

Европейската стратегия за биоикономика аргументира необходимостта от по-ефективно справяне със световните предизвикателства, произтичащи от ограничените природни ресурси и нарастващите обществени потребности, ангажиментите на Европейския съюз за намаляване на въглеродните емисии и преминаването към чиста енергия, политиките за скъсяване и оптимизиране на доставките от фермата до трапезата.

Учебният план включва 3 стълба: устойчиво производство на биомаса, биопреработка, конверсия и рециклиране,както и кръгова икономика и общество в условията на глобализация, климатични промени и икономическа нестабилност.

Натрупаните знания  осигуряват потенциал за и професионална реализация както в частния бизнес, така и в различни държавни агенции, в международни институции и организации.

Обучението е в редовна и задочна форма, на български или на английски език.

Електронната търговия играе все по-важна роля в нашето ежедневие. Търговските взаимоотношения в регионален, национален и световен мащаб все повече се определят от необятните възможности на дигиталните технологии. За съвременните хора в забързаното и динамично ежедневие пазаруването на стоки и услуги е по-удобно, по-бързо и по-евтино през интернет.

Учебният план включва икономически, управленски, социални, правни и технологични дисциплини и практическо обучение, които осигуряват необходимите знания и умения за професионална реализация и способности за приспособяване към динамиката в производствената, търговската и институционалната среда в условията на глобализация. В курса по електронна търговия студентите ще изучават и практикуват създаване, развитие и управление на онлайн магазини, ще се запознаят с особеностите на финансово-паричните транзакции, търговската логистика, със спецификите на най-популярните платформи за онлайн търговия, бизнес и електронни разплащания.

Учебният процес се провежда от преподаватели с опит и специалисти от практиката. В Демонстрационния център за електронна търговия към аграрния университе в Пловдив студентите ще извършват реални сделки и търговски операции.

Обучението е в редовна и задочна форма, на български или на английски език и стартира от 19 септември.

За повече информация и записване: www.au-plovdiv.bg, 032/ 654 250.

В Пловдив ще обучават магистри по биоикономика и електронна търговия
4245
 

Последни материали
Виж
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Програма за компенсиране на разходите за селскостопанска техника
Украйна отпусна 25% компенсация на фермерите за закупена техника
Заек капама
Свързани материали
Виж
Предстои „Ден на кариерата в Аграрен университет- Пловдив“
До 2 април е открита изложба на картини на университетски преподаватели
Горски служители, лесовъди и длъжностни лица поднесоха венци и цветя пред паметната плоча на загиналите си колеги
Дрезденският технически университет ще помага на МЗХ в управлението на горите и въглеродните емисии
Увеличават заплатите в университетите и БАН
Кандидатурите
На 7 март избират нов ректор на Аграрния университет, кандидатите са двама
Николай Денков ще посети Аграрния университет в Пловдив
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини