Начало » Новини » Страната
12.05.2021 г.

На 19 май се организира обучение за преработватели на плодове и зеленчуци

Предстоящо
На 19 май се организира обучение за преработватели на плодове и зеленчуци

sinor

Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в партньорство с EC BUL – част от NSF International организират дистанционно обучение на тема „Предоставяне на информация при етикетиране на предварително опакованите и непредварително опакованите храни. Прилагане на Регламент (ЕС) 1169/2011“, се съобщава в бюлетина на организацията.

Мероприятието ще се проведе на 19 май 2021 г. /сряда/. Обучител и модератор на дискусията е инж. Яна Милчева, EC BUL. Основни акценти на обучението са свързани с Регламент 1169/2011, който въвежда промени в изискванията за етикетиране на храните. В лекцията ще бъдат влючени и подробности за етикетирането на страната на произход или мястото на произход на основната съставка на дадена храна; изискванията за непредварително опаковани храни; представяне на хранителната информация на етикета; новите нормативни изисквания, касаещи етикетиране на храните; Законът за храните, обн. ДВ бр. 52 от 09.06.2020 г.; проектът на Наредба за специфичните изисквания при търговия с храни от разстояние.

Ще има и практически упражнения.

Обучението е подходящо за следните области:

Мениджъри или специалисти управление на качеството и безопасност на храните, служители в отдели по управление на качеството и безопасност на храните и служители, които са ангажирани с дейностите по проверка на етикетите на продуктите и осигуряване на съответствието им със законовите изисквания;

Мениджъри или специалисти, които разработват нови продукти;

Мениджъри или специалисти в отдел „Търговия и маркетинг“, които е необходимо да са запознати със законовите изисквания при етикетиране на храните;

Компании, които произвеждат продукти под собствена марка за търговските вериги и осигуряват съответствието на етикетирането на продуктите със законовите изисквания.

Продължителността на обучението ще бъде 5 часа, а всеки участник ще получи Сертификат за проведеното обучение. Обучението ще се проведе дистанционно от фирма „И СИ БУЛ“ ООД. Таксата за участие е 120 лв. без ДДС за членове на СППЗ, а за фирми - нечленове на СППЗ - 140лв. /без ДДС/.

При интерес за включване се обадете на телефон 0899892839.

На 19 май се организира обучение за преработватели на плодове и зеленчуци
2390

Последни материали
Виж
Въпреки изсипаните 100 милиарда евро през ОСП за борба с климатичните промени
ЕС се провали в понижаването на парниковите емисии от селското стопанство
Предвижданията за пролетните маслодайни култури обаче вървят надолу
MARS продължава да повишава прогнозата за добивите от есенниците в ЕС
Тежко наследство за поколенията
Държавите в ЕС имат сама шест месеца да подбрят чистота на реките си
Финансирана по рибарската програма
Внедряват система за наблюдение на Черно море
Селекционерите създават биоразсад на фасул за бранша
Добруджанският фасул може да бъде защитен чрез европейски схеми за качество
На 28 и 29 юни
Кабинетът одобри българската позиция за Съвета на ЕС по земеделие и рибарство
Свързани материали
Виж
Възможности
ЕС ще помага и на ученици в България да получат IT обучение
ЮЗДП
Поредно обучение за деца в гасенето на горски пожари
Обучителен модул
Аграрно предприемачество – състояние и общи перспективи за развитие
ЮЗДП
Горските с образователна кампания за децата
Съюз по хранителновкусова промишленост
От 5 април се организира обучение за хлебари и сладкари
Промяна в датите
Отложени обучения за технолози в хранителната индустрия
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2021
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам