Съюзът на преработвателите на плодове и зеленчуци в партньорство с EC BUL – част от NSF International организират дистанционно обучение на тема „Предоставяне на информация при етикетиране на предварително опакованите и непредварително опакованите храни. Прилагане на Регламент (ЕС) 1169/2011“, се съобщава в бюлетина на организацията.
Мероприятието ще се проведе на 19 май 2021 г. /сряда/. Обучител и модератор на дискусията е инж. Яна Милчева, EC BUL. Основни акценти на обучението са свързани с Регламент 1169/2011, който въвежда промени в изискванията за етикетиране на храните. В лекцията ще бъдат влючени и подробности за етикетирането на страната на произход или мястото на произход на основната съставка на дадена храна; изискванията за непредварително опаковани храни; представяне на хранителната информация на етикета; новите нормативни изисквания, касаещи етикетиране на храните; Законът за храните, обн. ДВ бр. 52 от 09.06.2020 г.; проектът на Наредба за специфичните изисквания при търговия с храни от разстояние.
Ще има и практически упражнения.
Обучението е подходящо за следните области:
Мениджъри или специалисти управление на качеството и безопасност на храните, служители в отдели по управление на качеството и безопасност на храните и служители, които са ангажирани с дейностите по проверка на етикетите на продуктите и осигуряване на съответствието им със законовите изисквания;
Мениджъри или специалисти, които разработват нови продукти;
Мениджъри или специалисти в отдел „Търговия и маркетинг“, които е необходимо да са запознати със законовите изисквания при етикетиране на храните;
Компании, които произвеждат продукти под собствена марка за търговските вериги и осигуряват съответствието на етикетирането на продуктите със законовите изисквания.
Продължителността на обучението ще бъде 5 часа, а всеки участник ще получи Сертификат за проведеното обучение. Обучението ще се проведе дистанционно от фирма „И СИ БУЛ“ ООД. Таксата за участие е 120 лв. без ДДС за членове на СППЗ, а за фирми - нечленове на СППЗ - 140лв. /без ДДС/.
При интерес за включване се обадете на телефон 0899892839.