Начало » Новини » Страната
04.11.2020 г.

Възможност за временна работа – преброител

За преброено лице дават 2.50 лв., за преброено жилище - 1.00 лв
Възможност за временна работа – преброител

Националният статистически институт удължава срока за набиране на преброители и контрольори за предстоящото през януари и февруари 2021 г. преброяване на населението и жилищния фонд до 16 ноември 2020 година, съобщиха от института.

Към настоящия момент общо за страната са набрани 53.3% от предварително планирания брой преброители и 61.7% от контрольорите, като ситуацията е различна в различните общини. В 103 общини кандидатите са повече от 85%, като има и такива, в които те са повече от необходимия брой. В 20 общини и райони в най-големите градове заявилите интерес са под 20%.

Както и досега, кандидатите трябва да подадат заявление по образец в общината, в която предпочитат да бъдат наети. Документите за кандидатстване ще могат да се изтеглят от сайта на Преброяване 2021 и в сайтовете на общините.

При Преброяване 2021 населените места на територията на страната ще бъдат разделени на преброителни участъци, като всеки ще съдържа приблизително 100 - 120 жилища и 250 - 300 лица в зависимост от големината и характеристиките на населеното място. Всеки преброител ще може да преброи по един, два или повече участъка в зависимост от преброените онлайн лица.

Заплащането на преброителите е определено. За преброено лице ще се заплаща 2.50 лв., за преброено жилище - 1.00 лв., а за преброена сграда - 0.70 лева. При преброяване онлайн преброителят ще трябва да вземе специален код, който генерира информационната система, като за това ще получи 0.80 лева. По този начин общото заплащане на всеки преброител ще бъде индивидуално и ще варира в зависимост от броя на преброените сгради, жилища, лица и електронно преброени лица.

В периода 1 - 15 февруари 2021 г. един преброител би могъл да изработи средно около 400.00 лв. за един преброителен участък при 50% електронно преброени, но има възможност да поеме преброяването на два или три участъка, като в този случай неговото заплащане може да достигне 1 000 лв. и повече.

Най-подходящи за преброители са комуникативни хора, които имат поне средно образование, занятие в икономическата и финансовата сфера, с технически познания и практикуващи социални дейности, държавни служители, както и студенти. Те ще имат право да посещават домакинствата в техния преброителен участък от 8.00 ч. сутрин до 20.00 ч. вечер, включително събота и неделя. Преброителите ще се легитимират със служебна карта, издадена от НСИ, като преди това ще преминат специално обучение и ще подпишат декларация за опазване на статистическата тайна на получената информация.

Възможност за временна работа – преброител
5576
 

Последни материали
Виж
Практика
Бъдещи лесовъди посетиха разсадника в Локорско
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Мнението на бранша
Бизнесът иска затвор за причинителите на птичи грип от малките дворове
Можем да използваме канелата не само в кухнята, но и в градината
Десетки сигнали за мнимо бедстващи щъркели в Хасково
БНБ предупреждава за зачестили телефонни измами с името на банката
Свързани материали
Виж
Събирачите на диворастящи гъби и плодове ще имат право на пенсия
Сигнал от бившия зам. министър на земеделието Иван Христанов
Няма как ДАНС да проверява всички обществени поръчки на БАБХ
ДФЗ ще утвърди указания и ресурс за съфинансиране на застраховки в растениевъдството за 2024 г.
Актуални данни
НСИ: За една година изкупните цени от фермерите са се сринали с 20 на сто, при суровините спадът е символичен
Зам.-министър Йоцев представи пред банките подготвените от МЗХ инструменти за подпомагане на фермерите
Eрдоган: с още пет процента вдигаме пенсиите в Турция
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини