Съюзът по хранителна промишленост към научно-техническите съюзи организира обучението за придобиване на професионална квалификация по професията “Техник-технолог в хранително-вкусовата про мишленост”, специалност “Производство на месо, месни продукти и риба”(трета квалификационна степен), съобщиха от организацията.
Браншовата организация има лиценз за провеждане на краткосрочни курсове, изисквани с новия Закон за храните, задължаващи обектите за производство на храни да наемат на трудов договор експерти с висше или средно специално образование в областта на хранително-вкусовата промишленост.
Съюзът предлага ускорен курс на обучение, като експертите придобият Свидетелство за завършено професионално обучение. Поради това, че програмата по това обучение е заложена с 960 часа теория и практика, т.е. 6 месеца, съюзът го организира задочно, като за целта са планирани 2 два модула по 5 / пет/ дни, на които водещи специалисти от тези браншове провеждат теорията и практиката.
На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал, от който трябва да се подготвите за явяване на държавен изпит пред комисия. Желаещите за участие в обучението задължително трябва да имат завършено сред но образование или 10 клас на професионална гимназия.
Първият модул на обучението ще се проведе на 26, 27, 28, 29 и 30.10.2020 год. в Дома на техниката в София, ул. “Г.С.Раковски” No 108, 4 етаж, офис 408.
Цената за един участник е 550 лева и в нея са включени всички разходи по провеждането на обучението – теория и практика, учебни материали, разходи за Държавния изпит и издаване на Свидетелствата за завършен курс за професионална квалификация . Курсът ще се формира по реда на постъпващите заявки.