Начало » Пазари » Животинска продукция
03.08.2019 г.

Цени на охладено и замразено пиле в страната

Цени на охладено и замразено пиле в страната

Към края на м. юли 2019 г. средната цена на замразеното пиле за страната на едро се повишава с 3,4%, а тези на дребно и в двата типа търговски обекти с по 0,2%. В рамките на едномесечния период, при охладеното пиле се отчита запазване на средната цена на едро за страната. Същевременно, цените на дребно в магазинната мрежа намаляват с 3,1% за ГТВ и с 0,2% за ДТО се посочва в последната ценова справка на експерти на МЗХГ.

Цените на едро на охладеното пиле варират от 3,85 лв./кг във Велико Търново до 5,28 лв./кг в Русе. Единствено в област Шумен е налице седмично ценово отклонение - понижение с 1,1%, което не се отразява на средната стойност за страната и тя остава 4,69 лв./кг.

В големите супермаркети охладеното пиле се търгува в диапазона от 4,57 лв./кг (Пловдив) до 5,39 лв./кг (Кюстендил). В девет от областите се наблюдават разнопосочни седмични ценови отклонения, в границите от -13,6% (Пловдив) до +15,8% (Кърджали). Средната цена на дребно на охладеното пиле в големите супермаркети за страната е 5,01 лв./кг, с 0,2% по-висока на седмична база.

През последната седмица средната цена на дребно на охладеното пиле в ГТВ за страната е с 0,32 лв./кг по-висока от тази на едро, като разликата достига до 1,29 лв./кг в Търговище. В девет области продуктът се предлага с до 0,47 лв./кг (Бургас) по-евтино в ГТВ отколкото на едро.

В по-малките магазини цените на охладеното пиле варират от 4,68 лв./кг в Русе до 5,57 лв./кг в Благоевград, без седмични изменения по области. Средната стойност за страната остава 5,14 лв./кг.

Цените на дребно на охладеното пиле в ДТО са средно с 0,45 лв./кг по-високи от тези на едро, като разликата продължава да е най-висока във Велико Търново (1,45 лв./кг). В четири области продуктът се предлага с до 0,60 лв./кг (Русе) по-евтино в ДТО отколкото на едро.

Средно за страната, цената на дребно на охладеното пиле в по-малките магазини е с 2,6% по-висока от тази в големите търговски вериги.

Средната цена на едро на замразеното пиле за страната е 3,99 лв./кг, с 1,3% по-висока на седмична база. Предлагането на замразено пиле на тържищата е в ценовия диапазон от 3,22 лв./кг (Ямбол) до 4,50 лв./кг (Силистра). В три от областите се отчита седмично понижение на стойностите от 0,3% до 4,6% (Бургас), докато в Кърджали и Силистра продуктът поскъпва, съответно с 3,7% и 28,2%.

В големите търговски вериги (ГТВ) замразеното пиле се търгува на цени от 4,39 лв./кг (Пазарджик, Пловдив и Хасково) до 5,30 лв./кг (Разград). В сравнение с предходния седмичен период, в областите Перник и София се наблюдава увеличение на цените с по 5,4%, а във Варна намаление с 1%. Тези изменения водят до незначително повишение на средната стойност за страната с 0,4%, до 4,80 лв./кг.

През изминалата седмица цените на дребно на замразеното пиле в ГТВ са средно с 0,81 лв./кг по-високи от тези на едро, като разликата достига до 1,55 лв./кг в Ямбол.

Предлагането на дребно на замразено пиле в другите търговски обекти (ДТО) е в ценовия интервал от 4,55 лв./кг (Варна, Велико Търново и Габрово) до 5,25 лв./кг (Разград). При липса на седмични колебания по области, средната цена замразеното пиле в ДТО за страната се задържа на ниво от 4,86 лв./кг.

Средно за страната, маржът между цените на замразеното пиле на едро и на дребно в по-малките търговски обекти е 0,87 лв./кг, като разликата в тази посока продължава да е най-висока в Ямбол (1,38 лв./кг).

Цените на замразеното пиле в по-малките магазини са средно с 1,3% над тези в големите търговски вериги.

Цени на охладено и замразено пиле в страната
14298
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Rabobank с умерено оптимистична прогноза за световната птицевъдна индустрия
Ароматна дроб сарма
Замразени пилета се внасят като бутчета, излизат от транжорните като родни разфасовки
Румънски и украински яйца се продават препакетирани като български
Кое и с колко поскъва по стоковите борси и тържища в страната
Увеличават се огнищата на птичи грип в област Пазарджик
Използване на зеолит и халоизит за подобряване на растежа и качеството на месото при пилета бройлери
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини