Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.05.2019 г.

Бобарник

Бобарник

Сваряваме боба (предварително накиснат за 24 часа) и го изваждаме с решетеста лъжица, а водата запазваме. От олиото, ситно нарязания лук и червения пипер приготвяме запръжка. Към нея прибавяме ориза и кафена чаша от бобената вода. Щом оризът набъбне и водата се изпари, сипваме го при сварения боб. Посоляваме, разбъркваме добре и изсипваме в тавичка. Заливаме с останалата вода от боба, поръсваме с черен пипер и ситно нарязани магданоз, джоджен и девисил и запичаме в умерена фурна.

Продукти за 4 порции: 2 ч.ч. зрял боб, 1 ч.ч. ориз, 2 глави лук, 3 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, магданоз, девисил, джоджен, сол.

Бобарник
10112

Последни материали
Виж
Общото тегло на малките рибки е 1200 килограма
Зарибиха язовир Доспат с шаран и бял амур
На семинар в Ямбол на 20 ноември
Учени ще представят добри практики в пчелина през есента
Въпреки оставащите с до 300 литра на кнадратен метър валежи под нормата
Младите пшеници в Добруджа се развиват добре
МЗХГ насърчава съхраняването на традиционните за България видове риба
Над 2 милиона лева са инвестирани в Старозагорско по рибарската програма
Щетите само в република Тува се изчисляват на над половин милион евро
Вълчи глутници тормозят руските животновъди
В Пазарджик предстои избор на председател и постоянното присъствие на партията
Обединените земеделци провеждат утре петия си редовен конгрес
Свързани материали
Виж
Телешко варено
Пиле по азиатски
Пълнено пиле с дюли
Супа с телешка кайма и картофи
Пълнени картофи по мексикански
Кунинска туршия
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам