Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.05.2019 г.

Бобарник

Бобарник

Сваряваме боба (предварително накиснат за 24 часа) и го изваждаме с решетеста лъжица, а водата запазваме. От олиото, ситно нарязания лук и червения пипер приготвяме запръжка. Към нея прибавяме ориза и кафена чаша от бобената вода. Щом оризът набъбне и водата се изпари, сипваме го при сварения боб. Посоляваме, разбъркваме добре и изсипваме в тавичка. Заливаме с останалата вода от боба, поръсваме с черен пипер и ситно нарязани магданоз, джоджен и девисил и запичаме в умерена фурна.

Продукти за 4 порции: 2 ч.ч. зрял боб, 1 ч.ч. ориз, 2 глави лук, 3 с.л. олио, 1 ч.л. червен пипер, черен пипер, магданоз, девисил, джоджен, сол.

Бобарник
4623

Последни материали
Виж
Няма яснота за бъдещите отношения с общността и вътрешната политика на правителството
Несигурността около излизането на Великобритания от ЕС парализира местния млечен сектор
За сметка на предвижданията за производството на маслодайни култури
Търговци завишиха очакванията си за реколтата от зърно в ЕС
Доставките на рапица от трети страни остават на нивото от миналия сезон
Вносът на продукти от рапица в ЕС е наряснал рязко
В унисон с предварителните планове за разделянето на DowDuPont
Corteva Agriscience пуска акциите си на борсата в Ню Йорк в началото на юни
На фона на подобреното състояние на посевите
Интензивните валежи вдигат прогнозите за пшевичната реколта в основните производителки в ЕС
Обзор на Софийска стокова борса АД за периода 21-23 май 2019 година
Офертите за царевицата на борсата помръднаха леко нагоре
Свързани материали
Виж
Пилешки дреболии с ориз
Чобан гювеч
Патладжани бюрек
Пълнени тиквички
Наденица по френски
Гювеч от тиквички
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам