Начало » Новини » Света
17.03.2019 г.

Хип-хоп нон стоп за вкусен Ементал

Швейцарски учени експериментираха с различни видове музика в процеса на зреене на сирене
Хип-хоп нон стоп за вкусен Ементал

Швейцарски учени установиха на практика, че хип-хопът влия по-благотворно върху процеса на узряване на сирената, отколкото класическата музика, съобщи „Ройтерс”. В рамките на експеримента през септември 2018 г. изследователите поставили 9 пити сирене Ементал в дървени кутии. На 8 от тях била включена постоянно различен вид музика, например We Got it From Here на хип-хоп групата A Tribe Called Quest, „Вълшебната флейта” на Моцарт, Stairway to Heaven на рокаджиите от Led Zeppelin, UV на техногрупата Vril и Monolith на даркизпълнителите от Yello. Една пита сирене била оставена да зрее без музикален съпровод.

В крайна сметка учените установили, че музиката е въздействала върху вкуса и аромата на сиренето. В най-голяма степен това се отразило на обработваната с хип-хоп пита, която придобила „по-плодов” вкус. Твърдението е на шеф Бенджамин Лузоа, участник в излъчвано то швейцарска телевизия готварско шоу. „Разликата в текстурата и вкуса е очевидна”, категоричен бе той.

Сега учените възнамеряват да задълбочат експеримента, като изпробват обаче само хип-хоп парчета. „Ще вземем 5-10 вида сирене и ще им пуснем хип-хоп, а след това ще сравним резултатите”, коментира участникът в проекта Бит Вампфлер.

Хип-хоп нон стоп за вкусен Ементал
10762
 

Последни материали
Виж
Откриване на изложението „Техномебел"
Призив за сертифициране на българската дървесина
Пролетната сеитба обаче върви с изпреварващо темпо
Състоянието на есенната пшеница в САЩ се влоши значително само за седмица
Позиции
Чорбаджийски: Несериозно е България да има само един евродепутат, защитаващ фермерите
Единственото условие за купувачите е сами да си осигурят превоза
Украински фермери започнаха да раздават кромида без пари
НАП напомня да се декларират земеделските субсидии до 30 април
Днес парламентарната комисия по земеделие има извънредно заседание
Ализан Яхова: Очакваме добри новини за украинската помощ на 24 април
Свързани материали
Виж
Държавна комисия по стоковите борси и тържищата
Март 2023 г. уцели върха в цените на сиренето и кашкавала, но 2024 г. започва със спадове
Млечните продукти, произведени в България през 2023 г., са най-скъпите за последните 8 години
БАБХ: 12 000 т. имитиращи продукти са произведени, а не консумирани у нас за 2023 г.
Заради изискване за по-висок дял на овче и козе мляко в продуктите
Производителите на сирене в Кипър спират работа от 10 януари
Благодарение на въведените нови преработващи мощности за мляко
В САЩ очакват ръст в производството и износа на сирене
Турски домати и сирене получиха статут за защитено наименование за произход от ЕС
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини