Начало » Пазари » Животинска продукция
02.03.2019 г.

Цените на агнетата на пазара в София се повишиха

Седмична ценова справка
Цените на агнетата на пазара в София се повишиха

Търговията на едро с цяло агне се запазва в ценовия диапазон от 12,30 лв./кг в Кърджали до 14,54 лв./кг във Варна. Единствено в София се отчитаценово изменение на седмична база – покачване с 0,5%, което води до незначително увеличение на средната стойност за страната с 0,1%, до 13,52 лв./кг. се посочва в седмична ценова справка на експерти на МЗХГ.

За поредна седмица не е отчетено предлагане на цяло агне в големите търговски вериги (ГТВ).

В другите търговски обекти (ДТО) цените на цялото агне се задържат в интервала от 11,40 лв./кг (Бургас) до 14,00 лв./кг (Габрово), без седмични отклонения по области. Средната стойност за страната на дребно в ДТО остава 13,15 лв./кг.

През наблюдавания периодсредната цена на едро на цяло агне за страната е с 0,37 лв./кг по-висока от тази на дребно в по-малките магазини.

Цените на едро на агнешки бут се движат в широките граници от 13,50 лв./кг (Смолян) до 17,99 лв./кг (Русе). В сравнение с предходната седмица, в София продуктът поскъпва с минималните 0,1%, а в Русе - с 5,8%. Средно за страната, цената на едро на агнешки бут е 14,54 лв./кг, с 0,3% по-висока на седмична база.

В големите търговски вериги в четирите области, в които е отчетено предлагане на агнешки бут, цената остава 14,74 лв./кг.

В ДТО агнешкият бут се търгува на цени от 11,70 лв./кг (Бургас) до 16,45 лв./кг (Русе). Седмично ценово изменение е налице единствено в Русе, където продуктът поскъпва с 4,9%. Така, средната стойност за страната се повишава с 0,3%, до 14,35 лв./кг.

Средната цена на дребно на агнешкия бут за страната в големите търговски вериги е с 0,39 лв./кг или с 2,7% по-висока от тази в по-малките магазини.

Средно за страната, цената на едро на агнешки буте с 0,20лв./кг по-нискаот тази на дребно в ГТВи с 0,19лв./кгпо-висока от тази вДТО.

Цените на едро на агнешка плешка продължават да варират 13,05 лв./кг в Габрово до 15,59 лв./кг в Русе. При липса на колебания на стойностите по области, средната цена на едро на агнешка плешка за страната се запазва на нивото от предходната седмица - 13,98 лв./кг.

Предлагане на агнешка плешка в големите търговски вериги се отчита само в областите Велико Търново, Габрово, Ловеч и Плевен, като и в четирите цената се задържа на ниво от 13,24 лв./кг.

В по-малките магазини цените на агнешката плешка остават най-ниски в Бургас (11,20 лв./кг), а най-високи - в Русе (15,45 лв./кг). В Русе продуктът поскъпва с 2,8% на седмична база, което води до покачване на средната цена на едро за страната с 0,2%, до 13,91 лв./кг.

През изминалата седмица средната цена на дребно на агнешка плешка в големите търговски вериги за страната е с 0,67 лв./кг или 4,8% под тази в по-малките търговски обекти.

Цените на едро на продукта са средно с 0,74 лв./кг по-високи от тези на дребно вГТВ и с 0,07 лв./кг – от тези в ДТО.

През изтеклия месец февруари 2019 г. пазарът на агнешко месо в страната е спокоен, като в преобладаваща част от областите не са отчетени ценови отклонения обобщават експертите на МЗХГ.

Към края на февруари средните цени на едро на цяло агне и агнешки бут за страната се покачватнезначително на месечна база, съответно с 0,1% и с 0,7%, докато тази на агнешка плешка остава без промяна.

При търговията на дребно в големите търговски вериги се наблюдава запазване на средните цени на различните агнешки разфасовки на нивата отпреди един месец.

В по-малките магазини средната цена на цяло агне за страната също остава без промяна в рамките на едномесечния период, а тези на агнешкаплешка и агнешки бут бележат незначително увеличение, съответно с 0,2% и 0,3%.

Цените на агнетата на пазара в София се повишиха
21208
 

Последни материали
Виж
Азотна фиксация от въздуха с Утриша™ N
До +7кг/дка азот от въздуха – вече е възможно
Азия се затопля по-бързо от средното за света
Азия е най-засегнатия континет от промените в климата
Предстоящо
На 24 април Главчев, Петкова и Тахов се срещат с фермерски организации
БАБХ
От днес започва пролетната ваксинация на лисиците срещу бяс
Инспекция по труда
Гергьовден няма да се компенсира с допълнителен почивен ден и 7 май ще бъде работен
Служебен министър на иновациите и растежа
Росен Карадимов: Ще изработим нова стратегия на Българската банка за развитие
Свързани материали
Виж
Българското месо е със син цвят маркировка
БАБХ обеща месец на засилени проверки на агнешко, яйца и зеленчуци
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Средната изкупна цена на агнета за страната е с 27,3% по-висока на годишна база
Внасянето на магнезий е важно при есенната обработка на почвата
Извършителят влязъл през незаключена входна врата
Откраднаха 3 агнета, 4 овце и овен от селски двор в Шуменско
Кражба на агнета завърши щастливо за животните и стопанина
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини