Начало » Пазари » Животинска продукция
16.09.2018 г.

Цени на охладено и замразено пиле по области

Цени на охладено и замразено пиле по области

Снимка sinor.bg

Средната цена на едро за страната на замразеното пиле е 3,86 лв./кг, с 0,3% по-висока на седмична база. Предлагането на замразено пиле на тържищата в страната е в широкия ценовия диапазон от 3,06 лв./кг (Ямбол) до 4,31 лв./кг (Добрич). В областите Плевен и Бургас се наблюдава седмично повишение на стойностите, съответно с 1,9% и 5,7%, докато в София продуктът поевтинява с 2,2% това се посочва в седмична ценова справка на експерти на МЗХГ.

В големите търговки вериги (ГТВ) замразеното пиле се търгува на цени от 4,39 лв./кг (Пазарджик, Пловдив и Хасково) до 5,50 лв./кг (Разград). В сравнение с предходната седмица, изменение на цените се отчита само в три области – намаление с 1,6% в Шумен и с по 3,4% в Перник и София. Това води до леко понижение на средната цена на дребно на замразеното пиле в големите супермаркети с 0,4%, до 4,78 лв./кг.

През наблюдавания период цените на дребно на замразеното пиле в ГТВ са средно с 0,92 лв./кг по-високи от тези на едро, като разликата е най-висока в Ямбол и Силистра – 1,69 лв./кг.

В другите търговски обекти (ДТО), средната цена на дребно на замразеното пиле за страната остава 4,86 лв./кг. Предлагането на продукта в по-малките магазини се задържа в ценовия интервал от 4,55 лв./кг (Велико Търново и Габрово) до 5,25 лв./кг (Разград), без седмични колебания на стойностите по области.

Цените на дребно на замразеното пиле в по-малките търговски обекти са средно с 1,00 лв./кг по-високи от тези на едро, като разликата достига до 1,55 лв./кг в Ловеч.

Средно за страната, цената на замразеното пиле в ДТО е с 1,7% по-висока от тази в ГТВ.

Цените на едро на охладеното пиле се задържат в границите от 3,95 лв./кг (Велико Търново, Габрово и Търговище) до 5,12 лв./кг (Русе). Седмични отклонения на стойностите се отчитат само в две области – повишение с 0,6% в Благоевград и с 1% в Хасково. Това не се отразява на средната цена на едро на продукта за страната и тя остава 4,60 лв./кг.

Търговията на дребно с охладено пиле в ГТВ е на цени от 4,54 лв./кг (Пазарджик) до 5,39 лв./кг (Кюстендил). В единадесет от областните центрове данните сочат поскъпване на продукта на седмична база, с между 1,9% (Видин и Силистра) и 12,8% (Враца и Монтана), докато единствено в Добрич е налице поевтиняване, с 3,1%. В резултат, средната цена на дребно за страната в ГТВ се повишава с 3,2% спрямо предходната седмица, до 5,16 лв./кг.

През изминалата седмица средната цена на дребно на охладеното пиле в ГТВ за страната е с 0,56 лв./кг по-висока от тази на едро, като разликата в тази посока достига до 1,39 лв./кг в Търговище. Изключение е област Добрич, където цената на охладеното пиле в големите супермаркети е с 0,02 лв./кг по-ниска от тази на едро.

Средно за страната, цената на дребно на охладеното пиле в по-малките магазини се запазва на нивото от предходната седмица - 5,08 лв./кг. Стойностите варират от 4,58 лв./кг в Русе до 5,57 лв./кг в Благоевград и Кюстендил. В областите Перник и София продуктът поскъпва с по 1%.

Цените на дребно на охладеното пиле в ДТО са средно с 0,48 лв./кг по-високи от тези на едро, като тази разлика продължава да е най-висока във Велико Търново (1,35 лв./кг). В четири области продуктът се предлага с до 0,54 лв./кг (Русе) по-евтино в ДТО отколкото на едро.

Средната цена на дребно на охладеното пиле в по-малките магазини е с 1,6% по-ниска от тази в големите търговски вериги.

Цени на охладено и замразено пиле по области
24629
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
Увеличеното производство на биодизел подкрепя цените на рапичното семе в Европа
Прогнозите за реколтата от царевица 2024 г. са благоприятни
Пазарът на царевицата e в ценови застой
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
2 943 розопроизводители обработват 5 367 ха
Българското розово масло се изнася за 9 168 евро/кг, експортът през 2023 г. е 1 370 кг
Цените на рапичното семе в ЕС отново тръгнаха нагоре
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини