По области, цените на едро на цяло агне продължават да са най-ниски в Благоевград (10,79 лв./кг кланично тегло), а най-високи - във Варна (15,25 лв./кг). В Благоевград и София продуктът поевтинява съответно с 10% и 2,6% на седмична база, докато във Велико Търново поскъпва с 0,4%. В резултат, средната цена на едро на цяло агне за страната се понижава с 0,6%, до 13,41 лв./кг се обобщава в седмична ценова справка на експерти на МЗХГ.
Предлагане на цяло агне в големите търговски вериги (ГТВ) е отчетено единствено в област Пловдив,като цената е 12,50 лв./кг - без седмична промяна.
В другите търговски обекти (ДТО) цените на цяло агне се задържат в диапазона от 11,40 лв./кг (Бургас) до 14,00 лв./кг (Габрово), без седмични отклонения. Средно за страната, цената на цяло агне в големите супермаркети се понижава с 0,3% на седмична база, до 13,03 лв./кг, поради липсата на предлагане на продукта в ГТВ в София, където през предходната седмица бе отчетена една от най-високите стойности за страната.
През наблюдаванияпериодцената на дребно на цяло агне в големите търговски вериги е средно с 0,53лв./кг или с4,2% по-ниска от тази в по-малките магазини.
Средно за страната, цената на едро на цяло агне е с 0,91 лв./кг по-висока от тази на дребно в ГТВ и с 0,38 лв./кг - от тази в ДТО.