Начало » Важно за фермера » Животновъдство
30.03.2018 г.

Над 35 земеделски стопани посетиха „Деня на отворени врати“ на ДФЗ – Плевен

Галина Мирчева създава стопанството през 2012 г. с 250 овце от породата плевенска черноглава
Над 35 земеделски стопани посетиха „Деня на отворени врати“ на ДФЗ – Плевен

Над 35 земеделски стопани посетиха „Деня на отворени врати“, който се проведе в Областната дирекция на ДФ „Земеделие“ – РА в Плевен. Основните въпроси, които поставиха пред експертите на фонда бяха свързани с отворените приеми през ИСУН по подмярка 4.2 „Инвестиции  в преработка/маркетинг  на  селскостопански  продукти” и подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски стопани”  от ПРСР 2014-2020 г. Земеделските стопани бяха подробно информирани за стъпките за кандидатстване през портала, в който се обработват данните за проектите по оперативни програми. Приемната беше посетена и от няколко пчелари, свързани с ранкирането и договарянето на проектите по НПП.

За регионалните м едии беше организирано и посещение на място на овцеферма всело Петърница. Галина Мирчева създава стопанството през 2012 г. с 250 овце от породата плевенска черноглава посещение на място на овцеферма в село Петърница. Собственичката. Година по-късно - през 2013 г. подписва с ДФ „Земеделие“ – РА договор за финансово подпомагане по Мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства“ от ПРСР 2007 – 2013г. Със средствата от ЕФРСР осигурява нужната техника за овцеферма с цел покриване на стандартите на общността. Инвестицията включва изграждане на доилна зала за овце с 24  места за доене, 24  доилни апарата и танк за съхранение на суровото мляко. След коректното изпълнение на проекта, фермерката получава подпомагането в пълен размер, съобразно бизнес плана – от близо 261 000 лв.

Благодарение на субсидиите по мерките и схемите на директните плащания Галина Мирчева, днес отглежда 801 овце под селекционен контрол. Тя е бенефициент по Схемата за обвързано подпомагане за овце-майки и кози-майки под селекционен контрол (ДПЖСК). При кръстосването на породата Плевенска черноглава овца с Асаф разчита на помощта на развъдните асоциации. Фермерката получава субсидии и по Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството. Кандидат е и по мярка 10 „Агроекология и климат“ от ПРСР 2014-2020 г. 

Галина Мирчева е прекрасен пример за това как един млад земеделски производител успява да развие стопанството си с много труд, амбиции и коректност. Това каза директорът на ОД на ДФЗ Плевен Цветомир Генчев. По Схемата за преходна национална помощ за овце-майки и кози-майки, обвързана с производството (ПНДЖ3) за „Кампания 2016“ за област Плевен финансиране са получили 235 земеделски стопани, в размер на 1, 279 млн. лв. За „Кампания 2017“ са подпомогнати 328 фермери с общо 1, 286 млн. лв., каза Цветомир Генчев. Той съобщи още, че по Схемата за обвързано подпомагане за овце-майки и кози-майки под селекционен контрол (ДПЖСК) за Кампании 2016 г., финансиране от близо 572 000 лв. са получили 78 фермери, а за „Кампания 2017“ са изплатени над 760 000 лв. на 73 фермери.

Над 35 земеделски стопани посетиха „Деня на отворени врати“ на ДФЗ – Плевен
10943
 

Последни материали
Виж
Парламентарна комисия
Без субсидии за 2023 г. остават 264 от новопоявилите се „неактивни фермери“, но за тази година ще получат подпомагане
Важно!
Планът за възстановяване и устойчивост „стои на трупчета“, гласуват важни законови промени
Годишният темп на инфлация в еврозоната през март е 2,4%
Германия въведе забрана за улов на европейската змиорка
Над 4000 шарана пуснаха в района на Ямбол
Промени
Президентът още не е отговорил на искането на Главчев за смяна на земеделския министър
Свързани материали
Виж
За първи път ще има надтегляния за магарета
Коне тежковози ще показват умения на събора на овцевъдите
Премиум знак на Националният събор на овцевъдите ще получат първокласни продукти от овче и козе мляко
Обвиниха овцевъд за измама на Фонд „Земеделие”, заплашва го глоба
Земеделският министър на Молдова на посещение в България, проучва опита ни в оцевъдството и козевъдството
През миналата година най-мащабно е отстъплението при свинското
Производството на птиче месо в Румъния е нараснало с над 5 на сто
Испания става най-големия производител на свине и овце
Очаква се спад в производството на животни в ЕС през 2024 г.
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини