Начало » Новини » Страната
21.03.2018 г.

Изложба за природата, лова и риболова показва модерно оборудване за хоби и спорт

С подкрепата на МЗХГ, ИАГ и СЛРБ
Изложба за природата, лова и риболова показва модерно оборудване за хоби и спорт

Снимка: Международен панаир Пловдив

Модерно оборудване за различни видове хоби и спорт показват над 60 фирми на 24-ото издание на изложбата „Природа, лов, риболов 2018“ в Международен панаир Пловдив, която ще продължи до неделя, съобщиха от изложбения център. Препарирани екзотични животни – лъв, жираф, антилопа и други – грабват вниманието на посетителите и насочват към още  по-екстремни преживявания като сафари и фотолов. Събитието се провежда под егидата на министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ), а съорганизатори са Изпълнителната агенция по горите и Съюзът на ловците и риболовците в България (СЛРБ).

Участниците в изложбата предлагат ловно, рибарско, туристическо и спортно оборудване: лодки и яхти, оръжия, муниции,  принадлежности, облекло, обувки,  аксесоари,  оптически и навигационни уреди, високопроходими АТВ и УТВ, както и други изделия за свободното време. Новост е зоната за екстремни спортове с екипировка, дронове, фото- и видеотехника. Сред атракциите  са стрелби с лък и въздушно оръжие, интерактивни игри, презентации и риболовно състезание за деца, демонстрации на динамична стрелба с пистолет и картечница, разходки с кон и пони. За пръв път гостите могат да видят експонати от музея на СЛРБ, който чества своята 120-годишнина – с документи, оригинални знамена, печатни издания и медали от международни изложения е представена  историята на най-старата и най-голямата неправителствена организация  на Балканите.

Изложбата отговаря на нагласите на модерното общество, в което активният отдих и заниманията по интереси са важен приоритет, каза д-р Иван Соколов, главен директор на Международен панаир Пловдив. Съществен аспект е и зелената икономика, представена чрез дейността на  държавните горски предприятия за съхраняване и използване на природните богатства.

Важен е поставеният акцент върху връзката между бизнес начинанията и стремежа за опазване на природата, но и желанието да се приобщят децата към екологичната тематика, подчерта на свой ред заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев при откриването на изложбата. Радвам се, че можем да приветстваме участниците в този престижен форум в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, добави Добрев. Той преряза лентата, разгледа експозициите и бе впечатлен от голямото разнообразие на високо технологични иновации  за лов, риболов, водни и екстремни спортове.

Природа, лов, риболов 2018“ е разположена в палата 3 на Международен панаир Пловдив. Тя е отворена всеки ден от 9 до 18 часа, в неделя – до 14 часа. Билетът струва 3 лева, като за ученици, пенсионери и инвалиди цената е 2 лв. Той дава достъп и до останалите прояви в Панаира: изложбата „Цветна пролет“ (от 21 март), Италиански фестивал на красотата и прическата (от 23 март) и киноложки изложби (от 24 март).

Очакват се над 20 000 посетители. Те имат шанс да получат някоя от следните награди, като попълнят анкетни карти: раница от естествена кожа със стол, комплект от хамак и надуваем стол, водоотблъскваща ловна грейка. Подаръците  са осигурени от Международен панаир Пловдив, а печелившите талони ще бъдат изтеглени в последния ден – 25 март.

Изложба за природата, лова и риболова показва модерно оборудване за хоби и спорт
11073
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
EК инвестира над 233 млн. евро в проекти за околна среда и климат в 10 държави, включително България
Следновогодишно
Когато гръм удари..!
Предстои да бъде грласуван от ЕП
Нови изисквания към фермерите - със закона на ЕС за възстановяване на природата
Есента ухае на печена тиква и на всички благини на природата
Предстоящо
На 25 октомври институтите към ССА отново празнуват с есенни дарове от полето
Становище на психолога
Огромното значение на връзката с природата
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини