Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
12.01.2018 г.

Приключението XTractor продължава в Южна Африка

XTractorпродължава своето пътешествие към другия край на земното кълбо
Приключението XTractor продължава в Южна Африка

След първата експедиция в Австралия през огромните открити пространства и по крайбрежието на Тихия океан по протежение на Големия бариерен риф, сега  XTractorи конвоят от трактори McCormick ще се отправят на друга вълнуваща експедиция, този път в Южна Африка.

XTractor По Света е документална риалити-програма, създадена от Роберто Пинели и Лука Норис(писатели и режисьори), в която тракторите са едновременно основните герои и транспортно средство във впечатляващо изследователско пътешествие около планетата.

През април 2018четири мощни трактора McCormick заедно с три офроуд автомобила(обща мощност 1000 конски сили) и 16 души екип ще изминат 6000 км през екстремен терен и тежки изпитания. Още веднъж селскостопанските трактори ще се превърнат в превозно средство за приключения благодарение на ТВ формата, посветен на широката публика и изключителното съдържание в социалните мрежи и медии.

McCormickе тракторен бранд, принадлежащ на италианския концерн Argo Tractors и ще бъде основен спонсор на експедицията заедно с BKT (гуми) и други компании. McCormick ще предоставят своите страхотни нови трактори, синтез на технология и мощност. Предизвикани до максимума на своите възможности, те ще стартират предизвикателството XTractor в търсене и преоткриване на легендарната и очарователна Южна Африка. Тракторите ще бъдат оборудвани със здрави и бавно-износващи се гуми BKT, идеални за преодоляване на всички препятствия по пътя.

XTractor ще покаже как технологичното съвършенство се отнася с респект към природата и естествените ресурси благодарение на опита на европейската програма LIFE+, реализирана отArgo Tractors. Експедицията ще демонстрира и солидарност, присъща за BKT, които работят чрез BKT Фондация за осигуряването на медицинско и хирургично оборудване в Индия и финансират безплатно образование и помощи за детски храни и образователни програми за деца.

По време на тази втора експедиция XTractor ще прекоси големите Южноафрикански национални паркове и безкрайните лозови насаждения в Winelands, след което ще се изкачи по широката планинска верига Drakensberg (Планината на драконите) в Лесòто, която се издига до височина от 3482 метра. Експедицията ще продължи покрай южно-тропическия бряг на KwaZulu-Natal, покрай обширната полу-пустинна зона Karoo, която е в сърцето на държавата и през градовете на Garden Routeдокато достигне Свазиленд.

Важни моменти в медия-отразяването ще бъдат посещенията в центровете на Amref, най-голямата здравна организация с нестопанска цел, действаща в Африка.  XTractorПо Света ще обърне внимание на социалната отговорност, свързана силно със зоните, през които ще премине тази експедиция – тук нашите трактори ще спрат да бъдат просто превозни средства и ще се върнат към своето изначално призвание – да обработват земята в серия инициативи съвместно с Amref South Africa.

Седмината водачи в тази експедиция ще имат основополагаща роля: група карабинери – от италианската държавна организация за защита на горите, околната среда и земеделските храни и от 1-ви парашутен полк карабинери „Тоскана“ в обещаваща мисия с предизвикателства, достойни по сила за тяхното ниво на техническа подготовка. Държавният корпус за опазване на горите, околната среда и земеделските храни е създадена преди година и е вече сред най-големите в света полицейски организации за борба с престъпленията срещу природата и екосистемите. Опазването на околната среда е принцип, подкрепен от проекта XTractor По Света.

Към групата на смелчаците ще се присъедини изключителен представител на италианската висша кухня, звездният шеф Иларио Винчигуерра. Той ще помогне да опознаем културата и традициите на местната кухня докато приготвя типични ястия от местата, посетени по време на експедицията.

Всичко това и още други интересни събития ще бъдат разкрити през следващото приключение в Южна Африка.

XTractor Around the World: нека приключението започне!

Приключението XTractor продължава в Южна Африка
6325
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Демонстрация на специализирани трактори и пръскачки за лозя
Kubota Bulgaria в стопанството на винарна Мидалидаре
Кубота на второ място по продажби на трактори
Новият Quadtrac 715 на Case IH спечели поредна международна награда
„Тайтън Машинъри България“ с нов търговско-сервизен център в Шумен
Кубота отново е в челната тройка на земеделската сцена за 2023 г.
Стимули
Русия вдига помощта за нови земеделски стоки и за покупка на техника в Сибир
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини