Начало » Пазари » Маслодайни култури
31.10.2017 г.

Ниското ниво на протеина в соята ще понижи качеството на произвеждания в САЩ шрот

Ниското ниво на протеина в соята ще понижи качеството на произвеждания в САЩ шрот

sinor

Очакваното ниско съдържание на протеина в тазгодишната реколта от соя в САЩ ще се отрази в понижаване на нивото на гарантираните хранителни вещества в произвеждания от нея шрот, което може да доведе до ръст на цените в животновъдния сектор, съобщи „Ройтерс”.

Редица търговци и експерти, анкетирани от агенцията, отдават подобни изводи на неблагоприятните метеорологични условия в САЩ през лятото, които се отразиха върху качеството на реколтата от маслодайната култура. Според данни от изследване на Института за селско стопанство на щата Айова предварителните анализи на пробите от соя показват съдържание на протеин от около 34-34,5%, което е с повече от една трета под обичайните нива. Вследствие на това във висококачествения соев шрот, произвеждан в САЩ, който традиционно съдържа 47,5-48% протеин, показателят за тази година ще падне до 46,5-47%.

Служители на Bunge Ltd., която е сред големите компании за преработка на маслодайната култура, посочват, че животновъдният сектор ще усети въздействието на този фактор едва в началото на 2018 г., когато на пазара ще започнат масово да излизат партиди соев шрот, произведен от тазгодишната реколта в САЩ.

Ниското ниво на протеина в соята ще понижи качеството на произвеждания в САЩ шрот
3449

Последни материали
Виж
Предстоящо
Българското земеделие се представя в Мароко през април
След установени нарушения
Отстранен е шефът на горското стопанство в Кресна
Партньорство
В Аграрния университет ще заработи център за електронна търговия с Китай
Опасни вируси застрашават житните посеви
SULKY предлага решение
Торенето с минерални торове е неразривна част от съвременното земеделие
Николай Вълканов, управител на InteliAgro:
Самотният бегач в градинарството губи, сдружаването трябва да стане цел
Свързани материали
Виж
Анализ
С очакване за по-благоприятна 2019 г. за износителите на рапично семе, масло и шрот
По-големи печалби при преработката на слънчоглед по технология STET
Цената на слънчогледовия шрот в украинските пристанища пада
Украйна става основен доставчик на слънчогледов шрот за световния пазар
Вносът на олио и слънчогледов шрот в ЕС от началото на сезона са близки до рекордните
Старите нови култури
Христо Цветанов: Със соевата реколта фермерите са в състояние да изместят вноса на шрот
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам