Начало » Пазари » Маслодайни култури
31.10.2017 г.

Ниското ниво на протеина в соята ще понижи качеството на произвеждания в САЩ шрот

Ниското ниво на протеина в соята ще понижи качеството на произвеждания в САЩ шрот

sinor

Очакваното ниско съдържание на протеина в тазгодишната реколта от соя в САЩ ще се отрази в понижаване на нивото на гарантираните хранителни вещества в произвеждания от нея шрот, което може да доведе до ръст на цените в животновъдния сектор, съобщи „Ройтерс”.

Редица търговци и експерти, анкетирани от агенцията, отдават подобни изводи на неблагоприятните метеорологични условия в САЩ през лятото, които се отразиха върху качеството на реколтата от маслодайната култура. Според данни от изследване на Института за селско стопанство на щата Айова предварителните анализи на пробите от соя показват съдържание на протеин от около 34-34,5%, което е с повече от една трета под обичайните нива. Вследствие на това във висококачествения соев шрот, произвеждан в САЩ, който традиционно съдържа 47,5-48% протеин, показателят за тази година ще падне до 46,5-47%.

Служители на Bunge Ltd., която е сред големите компании за преработка на маслодайната култура, посочват, че животновъдният сектор ще усети въздействието на този фактор едва в началото на 2018 г., когато на пазара ще започнат масово да излизат партиди соев шрот, произведен от тазгодишната реколта в САЩ.

Ниското ниво на протеина в соята ще понижи качеството на произвеждания в САЩ шрот
1235

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
При ежегодно увеличаване на потребителското одобрение
Фурор на биопродуктите на изложението Вкусове от Италия 2018 в Пловдив
Френският министър на земеделието поздрави България за успешния старт на председателството
Румен Порожанов откри българския щанд на изложението за животновъдство SIA в Париж
Заради проблем при пакетирането
Финландски производител изтегля детски млечен продукт от местния пазар
Загубата на пазари е за сметка на Русия и Франция
Силната конкуренция на международните пазари свива износа на пшеница от Румъния
Заедно с блендовете с международни
Местните сортове са още един шанс за българските вина
Пазарът на свине за клане се възстановява, котировките се покачват
Дългоочакван обрат в развитието на пазара на свинско месо в ЕС
Свързани материали
Виж
Вносът на олио и слънчогледов шрот в ЕС от началото на сезона са близки до рекордните
Старите нови култури
Христо Цветанов: Със соевата реколта фермерите са в състояние да изместят вноса на шрот
Пазарни проучвания
Турция сви вноса на маслодайни култури и растителни масла през май и увеличи покупките на шротове
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Професионална техника | Градинска техника | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам