Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
25.09.2017 г.

Туршия от карфиол с горчица

Туршия от карфиол с горчица

Накъсваме карфиола на розички и го посипваме със 100 г сол. Оставяме да престои 5-6 часа. Сваряваме саламура от водата, оцета и солта, оставяме я да изстине и заливаме с нея карфиола. След 10 часа отцеждаме саламурата, кипваме я на котлона и оставяме да изстине. На всеки литър саламура прибавяме по 1 ч.л. горчица. Нареждаме карфиола в 3-литрови буркани и го заливаме със саламурата. Отгоре кръстосваме клонки от вишна, лоза и дюля, притискаме с речен камък, покриваме с памучен плат и съхраняваме на хладно място.

Продукти:  5 кг карфиол, 100 г сол; за саламурата: 2 л оцет, 1 л вода, 200 г сол, горчица.

Туршия от карфиол с горчица
7958

Последни материали
Виж
Касова бележка от 55 ст. донесе на жена от Стара Загора 50 000 лева от НАП
Инициативи
По 5 лева дарявате за благотворителност с всяка купена жива елхичка или борче
Предстоящо
С горещ билков чай на фермерския пазар на 11 декември
Проект, финансиран с евросредства
Фондация Биоселена се представя на предколедния панаир на книгата
Председател на БАКЕП
Цветанска: Близо 30 на сто от проектите за преработка ще бъдат изтеглени заради рецесията
Пържен грах
Свързани материали
Виж
Туршия от карфиол, лукчета и краставички
Кръчмарска туршия
Туршия от пържени патладжани
Пикантни домати
Морковчета с люти чушлета
Кунинска туршия
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам