Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
25.09.2017 г.

Туршия от карфиол с горчица

Туршия от карфиол с горчица

Накъсваме карфиола на розички и го посипваме със 100 г сол. Оставяме да престои 5-6 часа. Сваряваме саламура от водата, оцета и солта, оставяме я да изстине и заливаме с нея карфиола. След 10 часа отцеждаме саламурата, кипваме я на котлона и оставяме да изстине. На всеки литър саламура прибавяме по 1 ч.л. горчица. Нареждаме карфиола в 3-литрови буркани и го заливаме със саламурата. Отгоре кръстосваме клонки от вишна, лоза и дюля, притискаме с речен камък, покриваме с памучен плат и съхраняваме на хладно място.

Продукти:  5 кг карфиол, 100 г сол; за саламурата: 2 л оцет, 1 л вода, 200 г сол, горчица.

Туршия от карфиол с горчица
7022

Последни материали
Виж
Оптиком пуска ограничена бройка комбайни Rostselmash на премиум цени
Предстоящо
От 2 до 4 юли курс за одитори в областта на храните
Градината и ние
Как да торим за формиране на вкусни и качествени домати
Предложения от бизнеса
Василев: Обвързаната подкрепа да се дава според Картата на зеленчуците в България
Селскостопанска академия
Възстановяват сътрудничеството между българската и руска аграрни науки
Нова подкрепа и за стартиращи производители
ЕК отпуска още 120 милиона евро за пчеларите
Свързани материали
Виж
Шарена туршия с аспирин
Камби с дребни плодове
Мариновани патладжани
Чорбаджийки със зелени домати
Кореноплодите трябва да се поливат правилно, за да не се напукат
От късни моркови става вкусна туршия
Туршия от зелени домати с екзотични подправки
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам