Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
13.09.2017 г.

Новата мотофреза VIKING HB 585 - мощен уред за обработка на всяка почва

Запознайте се с машината, за да я обикнете

Фино обработената почва е радост за всеки градинар. С мотофрезата VIKING HB 585 си спестявате времеемката и тежка физическа работа с лопатата. Разположението на комплектите за окопаване дава възможност за безпроблемна обработка и на твърда и сплъстена почва, така че горният й хумусен слой да стане рохкав, водо- и въздухопропусклив. С мотофрезата можете безпроблемно да подготвите и оформянето на нови лехи в градината. Отстраняването на плевели и бурени с нейна помощ също е много лесно, тъй като органичният материал се вкарва в почвата, където изгнива.

Със стандартната си ширина от 85 см HB 585 е подходяща за почвообработка на по-големи площи – разсадници, лозя и зеленчукови и цветни градини. При нужда работната ширина може да бъде намалена на 60 см като за тази цел потребителят трябва да постави уреда в работна позиция, да отвори двата сгъваеми шплинта, да свали комплекта за окопаване и да отстрани по един нож окопвач от ляво и дясно.

Ергономични елементи
Ергономичността на мотофрезата проличава още от лоста за управление, чиято височина може да бъде настройвана на 3 различни степени само с едно движение на ръката. Също толкова лесно става и завъртането и фиксирането на лоста на ляво или дясно, което е много удобно, когато работещият не иска да върви след мотофрезата по току-що прекопаната почва. Уредът се спира посредством спирачен шплинт, регулируем на 3 степени. VIKING положи специални усилия за намаляване нивото на вибрациите. Специалните ножове окопвачи по-скоро се врязват, а не се вкопават в почвата. Благодарение на лекото си движение мотофрезата се отличава със спокоен ход и минимално вибриране. За чувствителното облекчаване на работата допринасят и антивибрационните елементи между лоста за управление и предавателната кутия, които ефективно намаляват предаваните към ръкохватките вибрации на двигателя, осигурявайки по този начин възможност на потребителя да работи с уреда продължително време без умора.

Сигурното стартиране и лесното маневриране с мотофрезата са резултат от добре балансираното разпределение на теглото на уреда, за което основен принос има ниският център на тежестта. Моделът разполага и със задна скорост, която допълнително допринася за комфорта при работа. За да се осигури безпроблемно действие и при тежки условия на работа, уредът е оборудван с бензинов филтър и въздушен филтър с предфилтриране. Мощният двигател Kohler Courtage XT6 с OHV-техника се стартира без усилие посредством системата за лесно стартиране Smart Choke и гарантира продължителна работа с висока мощност.

Безкомпромисно високо качество на използваните материали, безопасност на работа и удобство при използване
За тежки условия на работа VIKING залага на здрави и надеждни компоненти като напр. кован колянов вал и стоманена цилиндрова втулка. С дълъг живот се отличават също така и здравата алуминиева предавателна кутия, червячният вал от закалена стоманена сплав както и червячното колело от бронзова сплав. Елементите, които са подложени на много голямо натоварване – връзките на спирачния лост, ходовия механизъм и допълнителните принадлежности с предавателната кутия, са много стабилни.

За защита на работещия от чужди тела здравият корпус е оборудван със стабилна покривна ламарина и двустенни защитни лайсни от полимер. За да се избегнат грешки при управлението на уреда, лостът за превключване между предна и задна скорост е с автоматична предпазна блокировка. Ако е включена предната скорост, задната е блокирана и обратно. Доброто управление на мотофрезата се подпомага и от гумираните и нехлъзгащи се ръкохватки на лоста за управление.

За по-лесно транспортиране отзад са монтирани две колела. Достатъчно е работещият само леко да наклони уреда назад посредством лоста за управление, така че ножовете окопвачи да нямат контакт със земята. Колесната конструкция е надеждна и когато уредът е в позиция за почистване: с помощта на лайсната в предната част на корпуса уредът се преобръща назад и се поставя във вертикално положение. В тази позиция мотофрезата е стабилна, комплектът за окопаване е на удобна за работа височина и растителните остатъци и почвата могат да бъдат отстранени бързо и удобно. За компактно съхранение лостът за управление може да бъде сгънат.

www.stihl.bg

Новата мотофреза VIKING HB 585 - мощен уред за обработка на всяка почва
6489
 

Последни материали
Виж
ДЗЕС-те и други защонодателни промени
Европарламентът даде зелена светлина за промените в общата селскостопанска политика
Предстоящо
На 26 април награждават победителя в конкурса за иновативно предприятие
Очакват се отговорите на кабинета
ЕК с предупреждение за санкции срещу България в три области
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини