Начало » Новини » Страната
09.08.2017 г.

Семинар за етикетиране и определяне енергийната стойност на храните

Семинар за етикетиране и определяне енергийната стойност на храните

sinor

От 30 август до 1 септември в Дома на техниката в София ще се проведе обучение за основните принципи на НАССР системата, за вътрешните одити на системите за управление на безопасността на храните и др. Кандидатите ще се запознаят още с основните законодателни промени и с нормативните изисквания за определяне енергийната стойност на храните, които ще се съчетаят с практически упражнения.

Новият международен стандарт НАССР е създаден, за да отговори на изискванията за право на продажба и доставки в големите търговски вериги.

Сертифицирането по този стандарт може напълно да замени сертификатите, които се изискват досега от веригите: IFS Version 6 , BRC Food. Сертификатите за съответствие с FSSC 22000 се приемат от големите търговски вериги, напр. МЕТРО и др.

Подготовката на специалисти от фирмите от хранителната верига  по горепосочените дейности е необходима за етапите на внедряване, поддържане и одитиране на НАССР системата.

Курсът е предназначен за ръководители на фирми и служители, които отговарят за изграждане и/или поддържане на системите и документацията за управление на безопасността и качеството на храните във фирми и предприятия, които произвеждат и продават храни и напитки, складове за храни, специалисти от вериги хотели и ресторанти, консултантски фирми .

Ако не знаете КАК да оформите етикета на вашия продукт и имате много неизвестни, тук е мястото да ги споделите с експертите, като изработите с тяхна помощ вашия етикет и  изчислите енергийната стойност на вашия продукт, за да я запишете на етикета.

На този семинар ще имате възможност да разберете как става това, а не да използвате стойности от чужди етикети за подобни продукти.

Сред останалите теми са базовите програми- предпоставки за осигуряване на хигиена и безопасност във фирма, произвеждаща храни във връзка с изискванията на FSSC 22000 и др.

Таксата за участие е 280 лв. без ДДС,  336 лв. с ДДС, като за редовни членове на съюза таксата за участие е 250 лв. без ДДС, 300 лв. с ДДС. В тази такса влизат материалите за участниците, кафе-паузи и закуски, сертификати.

Регистрацията на участниците е на 30 август от 9,00 до 9,45 часа на 4 етаж, офис 408. Занятията се провеждат в зала № 312 на 3 етаж, Дом на техниката ,ул.”Г.С.Раковски” 108 София. 1 ден – от 10,00–17,00 часа с кафе-пауза (11,00-11,15) и обедна почивка (12,30-13,00). 2 и 3 ден – занятията започват от 9,00 и  завършват в 17.00 часа, с две кафе-паузи.

888
Последни материали
Виж
От 1 януари
Турция понижи митото върху вноса на орехи и бадеми до 15 на сто
Румъния е на първо вясто по заети в биологичния сектор
България е лидер в ЕС по ръст на площите с биоземеделие през настоящото десетилетие
Цени по региони
Цените на яйцата спаднаха с 5 стотинки
Ценова справка
Цени на цяло агне
Трактори JCB Fastrac поддържат отлична проходимост в алпийски проходи, затрупани от сняг
Полезни съвети
Как да не попречим сами на семената да поникнат
Свързани материали
Виж
Кметът на Берлин призова съгражданите си и гостите на германската столица да опитат изключително вкусните и полезни български храни
Откриха българската палата на „Зелената седмица“ в Берлин
Най-силен е сривът на цените при млечните продукти
Отчетено е поевтиняване на храните през декември в световен мащаб
Предстоящо
В края на януари се организира курс за технолози в млечната индустрия
Без хранителин натравяния по Коледа и Нова година
По време на празниците са иззети и унищожени 4 тона храни
Порожанов: Фермери, които продават без документи, ще бъдат отрязани от субсидии
Допитване
Европейците искат ново законодателство в защита на фермерите и срещу нелоялните практики
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам