Начало » Новини » Страната
08.08.2017 г.

На фермерския пазар на 9 август ще вкусите от традиционния продукт „Бял мъж“

sinor

На 9 август пред сградата на министерството на земеделието в София ще се проведе шестото издание на фермерския пазар „От нашата ферма – с любов за вас!“. Този път ще бъде представена кулинарната изненада „бял мъж“, традиционен за Западна България продукти от овче мляко, чието приготвяне ще ви бъде представено на място, съобщиха организаторите.

От 12 до 13 часа на специално приготвен за целта щанд продуктът „бял мъж“, известен още като кутмач и белмъш, ще бъде сготвен пред очите на клиентите. Той се приготвя от неосолено прясно сирене, прясно мляко, брашно и сол. Тази смес се вари при много силен огън, бърка се, докато не изври водата, и се сгъсти във вид на каша. Ястието може да се подслади с мед или петмез и тогава имате един нетрадиционен десерт.

На пазара отново ще можете да си купите фермерски пресни плодове и зеленчуци, мед, сладка от Балкана и др. Специално за „белия мъж“ може да го приготвите и в къщи, защото майсторите ще ви запознаят с „тайните“ на рецептата.

На щандовете пред министерството ще ви очакват автентичните фермерски и занаятчииски продукти, предлагани пряко от производителите им: краве, овче, козе и биволско сирене и кисело мляко, кашкавал, масло, извара, мед, сладка, яйца, прясно заешко месо, занаятчийски хляб, сезонни плодове и зеленчуци, био гъби шийтаке, отгледани на дъбови трупи, био вино, био оцет, билки и подправки. Всички фермери и производители са регистрирани по Наредбата за преработка във фермата и преки продажби.

Фестивалът „От нашата ферма – с любов за вас!“ се организира всяка сряда от 10,30 до 18,30 часа пред сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ 55).

Проектът „Седмичен фестивал „От нашата ферма – с любов за Вас“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2017 от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА и в партньорство с район „Средец” на Столична община и Българското дружество за защита на птиците (БДЗП). Мнозина от фермерите, което участват в пазара, са получили техническа и финансова подкрепа от Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

На фермерския пазар на 9 август ще вкусите от традиционния продукт „Бял мъж“
4529
 

Последни материали
Виж
Изгодно финансиране на групи и организации на земеделски производители
Решения на ЕК
Бюджетът на ЕС за иновации в екология и цифров преход се увеличава с още 1,4 милиарда евро
БАБХ
Ново огнище на птичи грип в Асеновград
Разкриха измама на стойност 1,7 млн. евро, свързана с проекти за напоителни системи
Дефицитът на цинк създава сериозни проблеми в развитието на растенията
Кубота на второ място по продажби на трактори
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини