Начало » Новини » Страната
31.07.2017 г.

Скайтрак стартира специална програма Млад фермер в подкрепа на фамилното земеделие

Скайтрак стартира специална програма  “Млад фермер”, която Програмата има за цел да подпомогне земеделските производители взели решение да стартират дейност и да се развиват в областта на земеделието.

Катя Вангелова, мениджър в Скайтрак сподели:

“Ние работим предимно с фамилните стопанства, които за нас са показали, че са с най-голям потенциал за развитие и растеж. Като отговорна компания искаме да подкрепим именно онези, които са взели решение да развиват дейност в областта на зеленчукопроизводството, овощарството, животновъдството или поликултурното фермерство. Времето, в което стартираме програмата не е случайно и ние се подготвяме за нея повече от половин година.

Съобразили сме началото на нашата инициатива с предстоящия прием по мярка 6.1 Млад фермер, която съгласно актуализираният индикативния график следва да стартира през месец август 2017 г. В този момент ние искаме да подкрепим хората, които ще донесат развитието на земеделието в посоката, която искаме да го виждаме всички - малки и среден тип фамилни стопанства. Те от своя страна ще подпомогнат селските райони за тяхното съживяване. Накратко - с нашата програма “Млад фермер” искаме да подкрепим Бъдещето! А то определено е във фамилното фермерство и биопроизводството, които често вървят ръка за ръка.”

В Скайтрак сме разработили специална програма по която ще може да се закупува както нова, така и употребявана техника от стартиращи стопанства и такива, които са в процес на развитие.

Земеделските производители могат да планират кандидатстване за финансиране по мярка 6.1  - Млад фермер, но това не е задължително условие да се включат в специално разработената програма със същото име. Компанията ще предложи в нея пакетни оферти за оборудване на едно стартиращо стопанство или такова в процес на развитие с отстъпки и преференциални лизингови условия.

“Много е важно при един старт, той да бъде добре обезпечен от към техника с правилните машини, които в повечето случаи могат да бъдат доста разродни за различните типове стопанства - зеленчуци, плодове, билки, грозде и т.н.,както е важно да се прицезират и според спецификите на региона - климатични особеностти, вида на почвата и т.н.. Именно нашите консултанти ще подпомогнат фермерите при избора на точните машини за конкретното стопанство.

Скайтрак очаква всеки фермер, стартиращ своята дейност или имащ желание да разшири стопанството си, който е проявил интерес към програмата “Млад фермер” да изпрати запитване на info@skytrak.bg или на телефон: 0888 713 689

Скайтрак стартира специална програма Млад фермер в подкрепа на фамилното земеделие
7934
 

Последни материали
Виж
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Програма за компенсиране на разходите за селскостопанска техника
Украйна отпусна 25% компенсация на фермерите за закупена техника
Свързани материали
Виж
Тракторът ISEKI TLE 4490 печели всеки фермер с качество и цена
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини