Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.07.2017 г.

Доматена яхния

Доматена яхния

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в част от мазнината, докато омекне. Прибавяме по-меките домати, задушаваме ги, докато омекнат, след което ги прецеждаме през сито. Слагаме останалите домати цели в дълбок сът и ги заливаме с пасираните домати, към които сме прибавили ситно нарязаните магданоз и листа от целина. Кипваме и прибавяме размитото в млякото брашно, останалата мазнина и сол на вкус. Оставяме ястието да покъкри 20 мин на тих огън. По желание за аромат можем да прибавим ракиена чаша червено вино.

Продукти за яхнията: 1 кг домати,  3 глави лук, 1 к.ч. олио, 2 с.л. брашно, 2 с.л. прясно мляко, 2 листа целина, магданоз, сол.

Доматена яхния
3980

Последни материали
Виж
Подкрепете Българското
Порожанов: Износът на земеделски стоки и храни варира между 4,5 и 5 млрд. евро
Фонд Земеделие
За ден са подписани 276 общински проекта за близо 178 млн. лева
Контрол на контрола
Покрай свекъра на Йончева прокуратурата прозря скандала с къщите за гости
Крадец на дърва е заловен след гонка из плевенските села
Важно за градинаря
Как да се избавим от листните въшки в градината
Как да си отгледате годжи бери от семена
Свързани материали
Виж
Пъстра яхния
Доматена яхния
Постно
Млечна яхния от зелен лук
Яхния
Свинско със спанак
Постна рецепта
Вегeтарианска попска яхния
Свинска яхния по градинарски
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам