Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.07.2017 г.

Доматена яхния

Доматена яхния

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в част от мазнината, докато омекне. Прибавяме по-меките домати, задушаваме ги, докато омекнат, след което ги прецеждаме през сито. Слагаме останалите домати цели в дълбок сът и ги заливаме с пасираните домати, към които сме прибавили ситно нарязаните магданоз и листа от целина. Кипваме и прибавяме размитото в млякото брашно, останалата мазнина и сол на вкус. Оставяме ястието да покъкри 20 мин на тих огън. По желание за аромат можем да прибавим ракиена чаша червено вино.

Продукти за яхнията: 1 кг домати,  3 глави лук, 1 к.ч. олио, 2 с.л. брашно, 2 с.л. прясно мляко, 2 листа целина, магданоз, сол.

2089
Последни материали
Виж
Времето
Оранжев код за валежи от сняг и силен вятър за 19 области
Протест
Гръцките фермери отново изкарват тракторите по пътищата
Всяко нарушаване на покоя на пчелите вреди на доброто презимуване
В пчелина през януари
Рецепта с кайма
Кремсупа с топчета
От 1 януари
Турция понижи митото върху вноса на орехи и бадеми до 15 на сто
Румъния е на първо вясто по заети в биологичния сектор
България е лидер в ЕС по ръст на площите с биоземеделие през настоящото десетилетие
Свързани материали
Виж
Постна рецепта
Вегeтарианска попска яхния
Свинска яхния по градинарски
Лучена яхния с пиле
Яхния със зелен лук
Пикантна яхния с гъби
Яхния от риба
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам