Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.07.2017 г.

Доматена яхния

Доматена яхния

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в част от мазнината, докато омекне. Прибавяме по-меките домати, задушаваме ги, докато омекнат, след което ги прецеждаме през сито. Слагаме останалите домати цели в дълбок сът и ги заливаме с пасираните домати, към които сме прибавили ситно нарязаните магданоз и листа от целина. Кипваме и прибавяме размитото в млякото брашно, останалата мазнина и сол на вкус. Оставяме ястието да покъкри 20 мин на тих огън. По желание за аромат можем да прибавим ракиена чаша червено вино.

Продукти за яхнията: 1 кг домати,  3 глави лук, 1 к.ч. олио, 2 с.л. брашно, 2 с.л. прясно мляко, 2 листа целина, магданоз, сол.

Доматена яхния
3201

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Обява
Аграрният университет в Пловдив обявява конкурс за преподавател по български език
Наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“
Инспектор по храните от Елхово е хванат с подкуп
Осъдиха гробар за измама с кости на покойници
Министерство на земеделието, храните и горите
Втора дискусия по закона за поземлените отношения
Собственикът на имота не е задържан по здравословни причини.
Оръжия, гранати и заготовки на бомби откриха в къща в село Манастирище, общ. Хайредин
Мераклийски
Оризова супа от овче месо
Свързани материали
Виж
Доматена яхния
Постно
Млечна яхния от зелен лук
Яхния
Свинско със спанак
Постна рецепта
Вегeтарианска попска яхния
Свинска яхния по градинарски
Лучена яхния с пиле
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам