Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.07.2017 г.

Доматена яхния

Доматена яхния

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в част от мазнината, докато омекне. Прибавяме по-меките домати, задушаваме ги, докато омекнат, след което ги прецеждаме през сито. Слагаме останалите домати цели в дълбок сът и ги заливаме с пасираните домати, към които сме прибавили ситно нарязаните магданоз и листа от целина. Кипваме и прибавяме размитото в млякото брашно, останалата мазнина и сол на вкус. Оставяме ястието да покъкри 20 мин на тих огън. По желание за аромат можем да прибавим ракиена чаша червено вино.

Продукти за яхнията: 1 кг домати,  3 глави лук, 1 к.ч. олио, 2 с.л. брашно, 2 с.л. прясно мляко, 2 листа целина, магданоз, сол.

Доматена яхния
3664

Последни материали
Виж
Оферти
Corteva с убедителна заявка за растителната защита през пролетта
Партньорство
България ще разкрие търговско представителство в Скопие
Пазарът на рапица в ЕС и през 2019 г. е със засиленото присъствие на Украйна
Становища
Остър отпор от зърнопроизводителите срещу закона за земята
Когато липсват политики
Георги Василев: Фермери с лавандула и зърно ще заемат мястото на фалиралите пиперопроизводителите
Важно за подготовката
С кои забрани сме длъжни да се съобразим при отглеждане на разсад
Свързани материали
Виж
Пъстра яхния
Доматена яхния
Постно
Млечна яхния от зелен лук
Яхния
Свинско със спанак
Постна рецепта
Вегeтарианска попска яхния
Свинска яхния по градинарски
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам