Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
03.07.2017 г.

Яхния със зелен лук

Яхния със зелен лук

Нарязваме месото на хапки и го пържим в сгорещеното олио заедно със ситно нарязания лук. Щом лукът поомекне, прибавяме 2-3 с.л. наситнен джоджен и 2-3 с.л. наситнен магданоз, поръсваме червения пипер, слагаме 5-6 зърна черен пипер и посоляваме. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, добавяме разтопеното масло и варим на тих огън, докато ястието остане на мазнина. Накрая подправяме с лимоновия сок.

Продукти за яхнията: 1 кг агнешко месо, 1 к.ч. олио, 3 връзки зелен лук, 1 ч.л. червен пипер, 30 г краве масло, 1 с.л. лимонов сок, магданоз, джоджен, черен пипер, сол.

Яхния със зелен лук
2827

Последни материали
Виж
След неуспешни преговори с враждебно настроеното към тях правителство
В Гърция фермерите започват отново да блокират пътища
Фермерите са наясно какво рискуват заради максималното използване на влагата в почвата
В южна Украйна започна сеитбата на ранните култури
Близо две трети от потенциално опасното месо е изнесено в неуточнено направление
Световният лидер в износа на пилешко изтегля стотици тонове заради салмонела
Обзор на Софийска стокова борса АД за периода 12-15 февруари 2019 г.
Хлебната пшеница на борсата поскъпна с до 40 лева на тон
Турските фермери печелят яко от „Венецуелската афера”
Наглост, граничеща с престъпление
Бракониери от Разложко с нагли заплахи над горските
Свързани материали
Виж
Пъстра яхния
Доматена яхния
Постно
Млечна яхния от зелен лук
Яхния
Свинско със спанак
Постна рецепта
Вегeтарианска попска яхния
Свинска яхния по градинарски
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам