Начало » Новини » Страната
28.06.2017 г.

От 5 до 7 юли в София се провежда семинар за определяне на енергийната стойност на храните

От 5 до 7 юли в София се провежда семинар за определяне на енергийната стойност на храните

sinor

От 5 до 7 юли в Дома на техниката в София ще се проведе семинар за етикетирането и определянето на енергийната стойност на храните, съобщиха от Съюза по хранителна промишленост. Темите на обучението включват основните принципи на НАССР системата – разработване, въвеждане и одитиране. Основни изисквания  на Codex Alimentarius.

Ще се изучава още външният одит на системите за управление на безопасността на храните  –  по изискванията на FSSC 22000/ISO 22002 (Food Safety System Certification), а също и общите принципи и прилагане на законодателството (R – 178/2002) на ЕС в областта за осигуряване на проследимост на храните.

По отношение на етикетирането на храните ще бъде разяснен новия Регламент 1169/2011 за Етикетирането на хранителни продукти.Съставяне на етикети и практически упражнения с дискусия по темата.

Ще се разгледат и нормативните изисквания за определяне енергийната стойност на храните – практически упражнения

Новият стандарт   FSSC 22000/ISO 22002 (Food Safety System Certification) съдържа изисквания на два стандарта:  ISO 22000  ,ISO 22002-1ISO 22000 съдържа изисквания към разработването, внедряването и сертифицирането на система за управление на безопасността на храните и е част от нормативните изисквания на Закона за храните /чл.39 от Преходните и заключителни разпоредби/ ISO 22002-1 съдържа изисквания за изпълнението на базовите програми- предпоставки, които са обект на т. 7.2 от системата за управление на безопасността на храните.

Този нов международен стандарт е създаден, за да отговори на изискванията за право на продажба и доставки в големите търговски вериги.

Сертифицирането по този стандарт може напълно да замени сертификатите, които се изискват досега от веригите: IFS Version 6 , BRC Food.

Сертификатите за съответствие с FSSC 22000 се приемат от големите търговски вериги, напр. МЕТРО и др.Подготовката на специалисти от фирмите от хранителната верига  по горепосочените дейности е необходима за етапите на внедряване, поддържане и одитиране на НАССР системата.

Курсът е предназначен за ръководители на фирми и служители, които отговарят за изграждане и/или поддържане на системите и документацията за управление на безопасността и качеството на храните във фирми и предприятия, които произвеждат и продават храни и напитки, складове за храни, специалисти от вериги хотели и ресторанти, консултантски фирми.

При завършване на курса се провежда тест за оценка на познаване и владеене на  материала от всеки участник, като успешно преминалите курса получават сертификат за успешно завършено обучение.

858
Последни материали
Виж
От 1 януари
Турция понижи митото върху вноса на орехи и бадеми до 15 на сто
Румъния е на първо вясто по заети в биологичния сектор
България е лидер в ЕС по ръст на площите с биоземеделие през настоящото десетилетие
Цени по региони
Цените на яйцата спаднаха с 5 стотинки
Ценова справка
Цени на цяло агне
Трактори JCB Fastrac поддържат отлична проходимост в алпийски проходи, затрупани от сняг
Полезни съвети
Как да не попречим сами на семената да поникнат
Свързани материали
Виж
Кметът на Берлин призова съгражданите си и гостите на германската столица да опитат изключително вкусните и полезни български храни
Откриха българската палата на „Зелената седмица“ в Берлин
Най-силен е сривът на цените при млечните продукти
Отчетено е поевтиняване на храните през декември в световен мащаб
Предстоящо
В края на януари се организира курс за технолози в млечната индустрия
Без хранителин натравяния по Коледа и Нова година
По време на празниците са иззети и унищожени 4 тона храни
Порожанов: Фермери, които продават без документи, ще бъдат отрязани от субсидии
Допитване
Европейците искат ново законодателство в защита на фермерите и срещу нелоялните практики
Приятели на SINOR.bg: Стоматолог, София/    Професионална техника /    Градинска техника /    Книжарница /    АГРОВЕСТНИК /    
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам