Яйцата в супермаркетите в Германия са разположени на обикновени рафтове, докато в САЩ се предлагат в хладилни агрегати и дори оттатък Атлантическия океан продажбата на германските неохладени яйца се смята за незаконна, констатират от електронното издание Ptichki. А причината за разликите в това отношение в двете страни е, че в САЩ пресните яйца са мият, преди да бъдат предложени за продан. При това положение върху тях не остават пера и кокоши изпражнения.
На територията на САЩ е забранено да се продават нестерилизирани яйца, които не са били измити предварително с топла вода и отмиващ препарат без миризма. В Германия пък е точно обратното – там е забранено да се продават измити яйца, тъй като при измиването им се унищожава защитният слой, който пречи бактериите на салмонелата да проникнат в тях.
Освен това при липсата на този защитен слой яйцата трябва да се съхраняват на студено, за да се запазят свежи. Поради това яйцата в САЩ се продават от хладилни витрини, докато в Германия дори при големи горещини през лятото те остават на рафтовете при стайна температура.