Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
18.05.2017 г.

Чорба от патладжани

Чорба от патладжани

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди в наклонен съд. Нарязваме пиперките и целината на дребно и ги задушаваме заедно с отцедения патладжан, докато омекнат. Прибавяме обелените и настъргани домати, чесъна, червения пипер и сол, заливаме с 6 ч.ч. топла вода и варим около 20 мин. Преди да отстраним от огъня поръсваме с мащерка и ситно нарязан магданоз.

Продукти за чорбата: 1 голям патладжан, 2 пиперки, 1 парче целина, 3-4 домата, 2 скилидки чесън, 7-8 с.л. олио, 1/2 ч.л. червен пипер, магданоз, мащерка, сол.

Чорба от патладжани
2044

Коментари (0)

Моля отбележете, че не сте робот.

Последни материали
Виж
Прозрачност
Журналистка по съдебен път принуждава агенцията по храните да й осигури достъп до обществена информация
Предстоящо
Селскостопанска академия чества празника на земеделската наука Даровете на природата
Проектобюджет за следващата година
През 2019 г. в земеделието ще влязат 2,694 млрд. лв. от ЕС и 475,2 млн. лв. от националния бюджет
Важно за фермера
Какви данъчни облекчения ще ползват земеделските производители през 2019 г.
Началото на ноември се залагат семена за разсад домати
Зрял фасул с кървавица
Свързани материали
Виж
Агнешка чорба със спанак
Селска чорба от пиле
Млечна чорба
Рецепта
Селска лучена чорба
Ястие със свинско
Куркудена чорба
Чорба от зелев сок с кюфтенца
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам