Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
18.05.2017 г.

Чорба от патладжани

Чорба от патладжани

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме и оставяме да се отцеди в наклонен съд. Нарязваме пиперките и целината на дребно и ги задушаваме заедно с отцедения патладжан, докато омекнат. Прибавяме обелените и настъргани домати, чесъна, червения пипер и сол, заливаме с 6 ч.ч. топла вода и варим около 20 мин. Преди да отстраним от огъня поръсваме с мащерка и ситно нарязан магданоз.

Продукти за чорбата: 1 голям патладжан, 2 пиперки, 1 парче целина, 3-4 домата, 2 скилидки чесън, 7-8 с.л. олио, 1/2 ч.л. червен пипер, магданоз, мащерка, сол.

Чорба от патладжани
2213

Последни материали
Виж
Гратисният период за вече закупените препарати е март 2020 година
Забраняват използването на още 3 активни вещества в средства за растителна защита в ЕС
Заради затрудненията при реализацията на минималните количества мляко
Близо 28 милиона лева са получили стопаните на овце и кози по обвързаната подкрепа
Съставени са 120 акта и са затворени 2 обекта
Над 310 000 яйца и 15 тона храни са иззети при проверки през ноември
За сметка на закупените количества
Цената на пшеницата пое нагоре на търга в Египет
С протестна акция в Брюксел
Фермери от Централна и Източна Европа поискаха от ЕС увеличаване на субсидиите
Според наш евродепутат е нужен общностен подход срещу заболяването
Липсата на адекватна финансова помощ от ЕК пречи на пресичането на чумата по свинете
Свързани материали
Виж
Чорба от свинско месо с домати
Агнешка чорба със спанак
Селска чорба от пиле
Млечна чорба
Рецепта
Селска лучена чорба
Ястие със свинско
Куркудена чорба
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам