Слагаме вода да заври в тенджера и прибавяме добре измитото агнешко бутче, нарязаните лук, моркови, целина, корени от магданоз (по-добре е зеленчуците да са настъргани на едро ренде). Оставяме всичко да ври, докато месото се развари напълно. Заливаме желатина със студена вода и го оставяме да кисне 1,5 часа. Изваждаме напълно готовото месо от бульона, обезкостяваме го и накъсваме на малки парчета и го връщаме отново в бульона. Изсипваме разтворения желатин и подправяме с лимонов сок и счукан чесън. Разбъркваме добре и оставяме в хладилника да се желира. Готовото ястие нарязваме на кубчета, разпределяме по чиниите за сервиране и украсяваме с резени лимон и листенца магданоз.
Продукти: 1 връзка зелен лук, 3 моркова, целина, корени от магданоз, 1 агнешко бутче, 3 листа желатин, сол, лимонов сок, чесън.