Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
13.04.2017 г.

Желирано агнешко бутче

Слагаме вода да заври в тенджера и прибавяме добре измитото агнешко бутче, нарязаните лук, моркови, целина, корени от магданоз (по-добре е зеленчуците да са настъргани на едро ренде). Оставяме всичко да ври, докато месото се развари напълно. Заливаме желатина със студена вода и го оставяме да кисне 1,5 часа.  Изваждаме напълно готовото месо от бульона, обезкостяваме го и накъсваме на малки парчета и го връщаме отново в бульона. Изсипваме разтворения желатин и подправяме с лимонов сок и счукан чесън. Разбъркваме добре и оставяме в хладилника да се желира. Готовото ястие нарязваме на кубчета, разпределяме по чиниите за сервиране и украсяваме с резени лимон и листенца магданоз.

Продукти: 1 връзка зелен лук, 3 моркова, целина, корени от магданоз, 1 агнешко бутче, 3 листа желатин, сол, лимонов сок, чесън.

Желирано агнешко бутче
4671
 

Последни материали
Виж
Аграрен университет - Пловдив
Отлични резултати oт опити с Принципал® Голд в АУ Пловдив
При лек спад в цената спрямо предишната тръжна процедура
Йордания купи на търг почти двойно повече фуражен ечемик от планирания
При свинското обаче приходите нараснаха въпреки спада в количествата
Франция сви рязко износа на месо
Песимистични прогнози за производство на зърно в Украйна през 2024 г.
МЗХ публикува наредба № 9 за обществено обсъждане
Кои са новите моменти в интервенциите „Биологично растениевъдство“ и Биологично пчеларство“
Седмична агрометеорологична прогноза за периода 19-25 април 2024 година
Неустойчиво време ще ограничава възможностите за работа на полето
Свързани материали
Виж
Българското месо е със син цвят маркировка
БАБХ обеща месец на засилени проверки на агнешко, яйца и зеленчуци
Най-голямо увеличение е регистрирано в България
С колко са поскъпнали видовете месо в ЕС за година
Средната изкупна цена на агнета за страната е с 27,3% по-висока на годишна база
И потребителите да внимават
Засилсва се контролът върху вноса на агнешко месо и яйца
Над 200 тона са влезли у нас на цена под 7 евро за килограм
И овцевъдите щели да блокират ГКПП заради вноса на агнешко от Северна Македония
Оризова супа от овче месо
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини