Начало » Новини » Света
16.02.2017 г.

До 28 февруари в Европарламента се приемат покани за грантово финансиране в областта на медиите

sinor.bg

Главна дирекция „Комуникация“ на Европейския парламент обяви покана за набиране на предложения за партньорство за съфинансиране на комуникационни медийни дейности, насочени към насърчаване на по-доброто разбиране на идентичността, ролята и политическия характер на Европейския парламент. Срокът за изпращане на необходимите документи е до 28 февруари 2017 г.

Партньори (например организации, които са кандидатствали успешно за партньорство в рамките на настоящата рамка през 2016 г.) са селектирани за целия период на многогодишната работна програма за грантове. В тази връзка те не трябва да кандидатстват отново за партньорство. Те могат направо да кандидатстват за грантово финансиране в рамките на предстоящата специфична обява за предложения в категорията медии (COMM/SUBV/2017/M), която се очаква да бъде публикувана през месец март 2017 г.

Всички останали медии – тези, които са кандидатствали за партньорство, но не са били одобрени през 2016 г., както и такива, които не са кандидатствали досега, могат да кандидатстват за партньорство в рамките на настоящата обява.

Само успешните кандидати за партньорство (селектираните през 2016 г. и тези, които ще бъдат одобрени в рамките на настоящата сесия) могат да кандидатстват за финансиране с конкретен проект, използвайки своя идентификационен номер.

Проектите, които могат да получат до 60% съфинансиране, трябва да бъдат подадени в съответствие с изискванията на поканата за набиране на предложения за грантове в категорията медии, която се очаква да бъде публикувана през месец март 2017 г. с краен срок за кандидатстване през месец май 2017 г.

Кандидатите могат да подадат предложение за проект в следните области: телевизия, радио и/или онлайн медии. Възможно е да се представят и мултимедийни проекти.

Максималният процент на съфинансиране на проекти е 60% от общите допустими разходи по проекта. Продължителността на проекта трябва да бъде не повече от 9 месеца и половина в периода между 15 септември 2017 г. и 30 юни 2018 г.

Формите за кандидатстване за партньорство и за грантово съфинансиране, както и предложеният проект, трябва да бъдат представени на английски език. Повечето от необходимите придружаващи документи могат да се подават на всеки от официалните езици на ЕС (Вж. всички подробности и актуални срокове в поканата за набиране на предложения).

Главна дирекция „Комуникация“ на ЕП ще обяви и покана за набиране на предложения за грантово финансиране за събития. Обявата се очаква да бъде публикувана през месец март 2017 г., а крайният срок за кандидатстване ще е месец април 2017 г. Всички подробности и актуални срокове отново могат да бъдат намерени в поканата за набиране на предложения.

Не се изисква предварително одобрено партньорство, за да се кандидатства за финансиране в категорията за събития.

Съфинансирането на проекти от страна на ЕП ще бъде ограничено до максимум 60% от общия бюджет на проекта.

До 28 февруари в Европарламента се приемат покани за грантово финансиране в областта на медиите
4182
 

Последни материали
Виж
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Свързани материали
Виж
Интервю със зам. министъра на земеделието
Христанов: Получихме аплодисменти от турска страна за възстановения контрол на „Капитан Андреево”
В края на мандата
Мария Габриел: Ролята на европейските регулатори е ключова в борбата с дезинформацията
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини