Начало » Новини » Страната
01.02.2017 г.

От 16 до 19 май в Пловдив ще се проведе поредния семинар за безопасността на храните

Предстоящо

sinor.bg

От 16 до 19 май в пловдивския университет по хранителни технологии ще се проведе деветото издание на обучителния семинар „Осигуряване на качеството и безопасността на храни, напитки и фуражи“, съобщиха организаторите. Той е съвместна инициатива на Центъра за обучение по качество и безопасността на храните, катедра Биотехнология на университета, Българската агенция по безопасност на храните и Центъра за оценка на риска по хранителната верига.

Чрез теоретични и практически знания ще бъдат представени съвременните аналитични методи за бързо установяване и количествено определяне на химичните и микробиологични опасности в храни, напитките и фуражите.

Представят се и методите за провеждане на органолептичен анализ.

Обучението е насочено към служители в химични и микробиологични лаборатории, мениджъри по управление на качеството в хранителни, биотехнологични, фармацевтични и други производства, вътрешни одитори, контролни и регулаторни органи, научни институти и висши училища, докторанти и студенти

Теорeтичният обхват покрива теми за:

-  изисквания на Българската агенция по безопасност на храните към обектите от хранителната верига

 - оценката на риска при осигуряване на безопасността на хранителната верига

 - често срещаните видове патогенни микроорганизми в храните и хигиенните индикатори

- модерни бързи методи за химичен и микробиологичен контрол и подходите за тяхното валидиране

- принципи на молекулярно-генетичните методи, конкретно полимеразо- верижната реакция (PCR) при контрол на микроорганизми

 - методите за контрол на микотоксини и други химични опасности в храни, напитки и фуражи

 - сензорния анализ измерва качеството, осезаемо за потребителя

Практическите занятия включват запознаване с алтернативни методи за микробиологичен контрол на патогени в храни, напитки и фуражи, провеждане на качествено и количествено определяне на патогени със стандартен PCR и с PCR метод, анализ и статистическа обработка на получените резултати, качествени и количествени методи за провеждане на сензорни анализи.

Регистрацията за семината става чрез интернет страницата на университета.

От 16 до 19 май в Пловдив ще се проведе поредния семинар за безопасността на храните
3371
 

Последни материали
Виж
Цената се повиши с 1 долар спрямо тръжната процедура преди седмица
Йордания купи планирания ечемик и пак отмени търга за хлебна пшеница
Важно за фермерите!
EК одобри 16 млн. лв. българска държавна помощ за напояване през 2024 г.
Интересни сравнения в производството на пресни и оранжерийни зеленчуци
Доматите в оранжерии упорито изместват полското производство
Вирусът на птичи грип се е адаптирал към бозайници
САЩ въвежда извънредни мерки за ограничаване на птичия грип по говедата
Унгария остави в сила забраната за внос на селскостопански продукти от Украйна, въпреки решението на ЕП
Гълъби по манастирски
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини