Начало » Новини » Страната
22.01.2017 г.

България и Федерална провинция Долна Саксония ще си сътрудничат в областта на земеделието и хранителния сектор

България и Федерална провинция Долна Саксония подписаха декларация за сътрудничество в областта на земеделието и хранителния сектор. Това стана по време на среща между министъра на земеделието и храните Десислава Танева и министъра на прехраната, земеделието и защитата на потребителите на Федерална провинция Долна Саксония  Кристиян Майер. Двамата изразиха готовност за разширяване и задълбочаване на съществуващите от години контакти. Министър Танева посочи, че целта е взаимно да бъдат насърчавани ресурсите от селските райони и земеделието.

„През последните две години земеделието в България бележи ръст, като една част от това развитие в отделни сектори се дължи на обвързаната подкрепа, която в този период страните-членки могат да прилагат“, подчерта българският министър. По думите й, по-задълбочените отношения между страните-членки ще помогнат да бъде превъзмогнато по-консервативното отношение на Европейската комисия към промените в Общата селскостопанска политика (ОСП). „Трябва да бъдем по-смели в решенията си за нейната промяна, за да бъдем по-конкурентоспособни на пазарите в трети страни“ категорична бе Танева.

От своя страна Кристиян Майер заяви, че страните-членки трябва да подкрепят иновациите и да развиват заедно земеделието. „Не трябва да забравяме и важността на подпомагането за земеделските производители по линия на Програмата за развитие на селските райони“, посочи още той.

Двете страни ще си сътрудничат в областта на животновъдството и растениевъдството, както и в областта на прилагането на Общата селскостопанска политика и в частност схемите и мерките, свързани с директните плащания. Това ще създаде  благоприятни условия за развитие на съществуващите отношения, включително и чрез обмен на информация и трансфер на знания и взаимно участие на изложения и форуми. 

България и Федерална провинция Долна Саксония ще си сътрудничат в областта на земеделието и хранителния сектор
3458
 

Последни материали
Виж
Предстоящо
На 26 април награждават победителя в конкурса за иновативно предприятие
Очакват се отговорите на кабинета
ЕК с предупреждение за санкции срещу България в три области
Служебен кабинет
Украинската помощ ще бъде преведена на 52 хиляди земеделци до 15 май
Какви цели си поставя новият министър на земеделието и храните
Документи се подават до 29 април
Нов конкурс за старши експерти във фонд „Земеделие“
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини