Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.01.2017 г.

Кюфтенца по гръцки

Кюфтенца по гръцки

Накисваме хляба във вода, след това леко го изстискваме. Смесваме месото, оцета, яйцето, подправките и омесваме. Оставяме в хладилник за няколко часа, за да поеме месото ароматите. Правим кюфтенца от сместа, овалваме в брашно и пържим в на котлон в зехтина. Можем да ги изпечем в гореща фурна за 15-20 минути, но в този случай не ги овалваме в брашно.

Продукти: 3 филии сух бял хляб, без кората, 1 кг смляно месо телешко, 1 ч.л. оцет, 1 яйце, 1/4 ч.ч. ситно нарязан пресен джоджен или 1 с.л. сух, 1-2 ч.л. риган, 5 скилидки чесън, ситно нарязани, сол на вкус, брашно, зехтин.

Кюфтенца по гръцки
5334

Последни материали
Виж
Гратисният период за вече закупените препарати е март 2020 година
Забраняват използването на още 3 активни вещества в средства за растителна защита в ЕС
Заради затрудненията при реализацията на минималните количества мляко
Близо 28 милиона лева са получили стопаните на овце и кози по обвързаната подкрепа
Съставени са 120 акта и са затворени 2 обекта
Над 310 000 яйца и 15 тона храни са иззети при проверки през ноември
За сметка на закупените количества
Цената на пшеницата пое нагоре на търга в Египет
С протестна акция в Брюксел
Фермери от Централна и Източна Европа поискаха от ЕС увеличаване на субсидиите
Според наш евродепутат е нужен общностен подход срещу заболяването
Липсата на адекватна финансова помощ от ЕК пречи на пресичането на чумата по свинете
Свързани материали
Виж
Кюфтета с пиперки и гъби
Кюфтета със сусам
Кюфтенца с бира
Вкусно
Кюфтета по тревненски
Кюфтета със сос от патладжани
Ястия с кайма
Кюфтета с кестени
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2018

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам