Начало » Хоби земеделие » Рецепти от село
10.01.2017 г.

Кюфтенца по гръцки

Кюфтенца по гръцки

Накисваме хляба във вода, след това леко го изстискваме. Смесваме месото, оцета, яйцето, подправките и омесваме. Оставяме в хладилник за няколко часа, за да поеме месото ароматите. Правим кюфтенца от сместа, овалваме в брашно и пържим в на котлон в зехтина. Можем да ги изпечем в гореща фурна за 15-20 минути, но в този случай не ги овалваме в брашно.

Продукти: 3 филии сух бял хляб, без кората, 1 кг смляно месо телешко, 1 ч.л. оцет, 1 яйце, 1/4 ч.ч. ситно нарязан пресен джоджен или 1 с.л. сух, 1-2 ч.л. риган, 5 скилидки чесън, ситно нарязани, сол на вкус, брашно, зехтин.

Кюфтенца по гръцки
5909

Последни материали
Виж
Екологично
Анкета показва, че 87% от европейците настояват загубата на гори да спре
Спрямо 2013 г. тази година отчита най-ниските показатели
Поголовието от свине в Дания регистрира значим спад от началото на годината
Търговия
ЕС е увеличил вноса на зърно през сезона с 28 на сто
Подобно на състоянието в Европа
Лошото време в САЩ продължава да спъва пролетната сеитба
Национални празници
Да почетем делото на светите братя Кирил и Методий!
Фонд Земеделие
Платени са 3 млн. лева на овощарите за зимните пръскания
Свързани материали
Виж
Кюфтета с пиперки и гъби
Кюфтета със сусам
Кюфтенца с бира
Вкусно
Кюфтета по тревненски
Кюфтета със сос от патладжани
Ястия с кайма
Кюфтета с кестени
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам