Сипваме в бульона прясното мляко, слагаме карфиола, накъсан на розички и когато поомекне, го правим на пюре с миксера. В маслото запържваме брашното, разреждаме с бульона и заедно с пасирания карфиол ги слагаме на огъня. Щом заври, пускаме малки топчета, приготвени от каймата, сол, черен пипер и яйцето. Варим супата 20-30 минути. Застройваме я с киселото мляко и жълтъка, поръсваме с магданоз и черен пипер.
Продукти: 250 г смляно месо, 1/2 глава карфиол, 1 каф.ч. прясно мляко, 1 с.л. брашно, 1 с.л. разтопено масло, 1 яйце, 1 жълтък, 3-4 с.л. кисело мляко, черен пипер, магданоз, 1 л месен бульон, сол.