Начало » Важно за фермера » Животновъдство
29.12.2016 г.

Устойчивото и печелившо животновъдство ще бъде тема на Националния животновъден форум през януари 2017 в Сливен

Центърът за аграрно развитие към Асоциацията на българските села съвместно с българо-немската компания HL-TopMix, организират  “Форум за устойчиво и печелившо животновъдство 2017”. Събитието ще се проведе на 25 януари 2017 г. в Сливен, Хотел Национал Палас, съобщиха от асоциацията.

Организаторите си поставят за цел да съберат за пореден път на едно място животновъди от цялата страна, които да дискутират теми от практиката, да споделят опит помежду си и начертаят насоки за устойчиво развитие на сектора в ключовия период до 2020-а година.

Борислав Борисов, експерт към Центъра за аграрно развитие, сподели какво могат да очакват фермерите по време на събитието и каква е основната идея на форума:

“Намираме се в ключов момент за развитие на българското животновъдство, през който в следващите четири години следва да се подготвим и изградим един подобрен модел за функциониране на сектора. Затова искаме да предложим на животновъдите едно различно събитие, което да им бъде практически полезно с насоки за  това, как устойчиво да развиват фермите. Това беше водещото в програмата , която изготвихме и ще реализираме с помощта на нашия партньор HL-TopMix. Лекторите са изключителни професионалисти и ще имат за цел да обхванат всички стратегически аспекти в развитието на един устойчив бизнес в животновъдството в днешно време: иновациите и възможностите за финансиране, обучението и придобиването на нови умения в управлението на фермата, възможностите за поликултурно стопанство, което работи за по-висока независимост, късите доставки и как те вече работят в България и др.”

Албена Мирчева, Маркетинг мениджър в HL-TopMix, сподели защо компанията отново застава зад такова събитие, съвместнос помощта на немски топ експерти в животновъдството:

“Ние, като партньор на професионалното фермерство в България, отново искаме да дадем на българският животновъд най-ценния според нас ресурс за развитието на бизнеса, а именно практически знания и ноу-хау. С добри практики искаме да покажем как може устойчиво да се развива фермата, като се минимизира влиянието на външните фактори на средата, така че те да станат второстепенни, а не основополагащи за развитието на едно стопанство. Затова на 24 декември, ден преди самия форум, ще проведем за втори път Академия за фермери, която ще се превърне в традиционен начин за практическия обучения на професионални животновъди. Компанията ни инвестира в знанията на българските фермери и каним най-добрите практици в Европа, които да предадат своя опит у нас.  По време на Академията Д-р Ханс-Юрген Кунц, един от водещите експерти в Германия по хранене и управление на млади стада, ще даде ценни насоки на българските стопани как да подобрят своята ферма по отношение на производителността и рентабилността и ще представи нови мениджмънт системи за отглеждане и хранене на млечни телета и юници. Д-р Кунц ще вземе участие и във Форума, където ще сподели "ключови въпроси" на управлението на младите стада.”

Форумът за устойчиво и печелившо животновъдство 2017 ще предложи на участниците и още актуални ключови теми:

- “Иновациите като възможност за конкурентно животновъдство" и възможностите, които предлага мярка 16 "Сътрудничество" и в частност подмярка 16.1, за прилагане на иновативни идеи в животновъдни стопанства,   с лекторСветлана Боянова -  Институт за агростратегии и иновации

- “Фермерските пазари - възможност за директни продажби на малките и средни производители”, Стъпките за успешната пазарна реализация на собствена продукция,  Лектори: Мрежа за местни храни - Localfood.bg, Гергана Карабашева и Виолета Крушкова от ферма "Златно руно"

- Развитието на животновъдният сектор след 2020 г. Как да се подготвим днес за предизвикателствата на пазара утре ?“  с лектор: Николай Вълканов от  InteliAgro, който ще ни представи тенденциите на пазарите

И това не е всичко – в дискусионен панел успешни български животновъди от областта на говедовъдството, козевъдството и овцевъдството ще споделят своя опит с участниците във форума. Ще се опитаме да обобщим критериите и концепцията за устойчиво животновъдство.

Участието във форума е напълно безплатно, но се изисква предварително записване, за по-голямо удобство на участниците. Записването може да направите на тел: 0878/24 25 87 или на емайл: info@selo.bg, www.agro.selo.bg. За животновъдите от други райони на страната е осигурена възможност за настаняване в хотел Национал Палас на преференциални цени.

Устойчивото и печелившо животновъдство ще бъде тема на Националния животновъден форум през януари 2017 в Сливен
6980
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
Партньорства
България и Франция ще си сътрудничат за селекцията в животновъдството
Правителството отпусна средства за програмите „Интелигентно животновъдство” и „Интелигентно растениевъдство”
Програма за развитие на селските райони
Запорират 7 милиона евро за измама при финансиране на животновъден комплекс и кланица
На тържествена церемония в Аулата на Аграрен университет- Пловдив дипломите си получиха 539 абсулвента
Мисия на ЕК оценява у нас прилагането на класификацията на кланични трупове на говеда
С колко поскъпва селскостопанската продукция през 2022 година, според НСИ
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини