Прекарваме рибното филе през месмелачка и посоляваме. Нарязваме лука и гъбите на ситно и ги запържваме в сгорещеното масло заедно със ситно нарязания магданоз. Посоляваме на вкус. Върху влажна кърпа разстиламе рибната кайма на пласт с дебелина 1 пръст. Отгоре разпределяме гъбената смес и с помощта на кърпата завиваме каймата на руло. Слагаме рулото в намаслена тавичка и го намазваме с разбитото яйце. Поръсваме с галетата и разтопеното масло и печем в умерена фурна.
Продукти: 800 г филе от риба, 1 к.ч. олио, 200 г гъби, 1 глава лук, 1 яйце, 2 с.л. галета, 45 г краве масло, 1 връзка магданоз, сол.