Начало » Важно за фермера » Растениевъдство
27.05.2016 г.

„Ярa интернешънъл“ разраства бизнеса си в областта на азотните торове Инвестиции

Инвестиции

Sinor.bg

Лидерът в производството на азотни торове „Яра Интернешънъл АСА” (YARA) подписа споразумение с българската фирма „Микроакаунт” ЕООД за придобиване на бизнеса им  в сферата на прецизното земеделие и софтуера за управление на земеделски стпанства в България и Румъния, съобщиха от компанията. Миналата година „Яра” представи нова стратегия за хранене на растенията, ориентирана към фермера. Електронните инструменти и услуги като системата за управление на стопанството стават все по-важна част от модерното земеделие и мениджърите на компанията се стремят да засилят позициите на компанията в това направление.

„Комбинирайки богатите познания на „Яра” в областта на хранене на растенията с широкото портфолио от продукти и услуги в сферата на прецизното земеделие и управлението на земеделските стопанствата, ние ще имаме уникална платформа, чрез която да осигуряваме устойчиви решения за увеличаване на печалбата на нашите клиенти. Освен това ние ще излезем далеч извън рамките на географския регион в който този бизнес към момента покрива“ – Терие Кнутсен ръководител на отдела “Crop Nutrition” („Хранене на културите“) в Яра.

Тя добави, че компанията се стреми да бъде фермерски партньор при храненето на растенията и да доставя цялостни решения за растително подхранване не само в областта на торовете.

„С увеличаване на нашето портфолио от електронни инструменти и услуги  ние можем да помогнем на земеделците да увеличат свята продуктивност и да подобрят качеството на добива, а и същевременно да допринесем за намаляване на вредното въздействие върху околната среда“ – каза още Кнутсен.

През годините „Яра” е инвестирала в изследване, развитие и иновации, за да превърне  конвенционалната - ориентирана към растенията агрономия и познанията си в областта на обработките и третирането в иновативен цифроф формат. Това става чрез разработването на инструменти и услуги за прецизно земеделие. Част от тези продукти и услуги са: Yara N-Sensor - специализиран сензор за торене с променлива норма, който оптимизира внасянето на азотни торове според актуалното състояние на растенията в различните зони на полето.

Приложения за смартфтон създадени, за да идентифицират състоянието на хранителните вещества и дефицита в растенията. Лабораторията във Великобритания - Megalab (Мегалаб) или с други думи базата данни със знания на Яра, където почвените или листни анализи на земеделците се превръщат в цялостна препоръка и решение за хранене на растенията.

Георги Костов е новият регионален мениджър за България и Румъния и ще ръководи Яра България от офиса Варна, а същевременно Румъния с по-малък офис в Букурещ. Придобитият бизнес ще бъде интегрирана част от глобалнато подразделение – “Crop Nutrition” („Хранене на културите“).

За Яра

Основана през 1905, за да реши на нарастващия проблем с недостига на хранителни продукти в Европа, днес Яра оперира в цял свят с близо 13 000 служители и извършва продажби в повече от 150 държави.
 

„Ярa интернешънъл“ разраства бизнеса си в областта на азотните торове Инвестиции
6943
 

Последни материали
Виж
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
През сезона изоставането в доставките от Украйна за чужбина е с над 80 на сто
Износът на слънчоглед от Украйна за България скочи близо 4 пъти през март
Цената се повиши с 1 долар спрямо тръжната процедура преди седмица
Йордания купи планирания ечемик и пак отмени търга за хлебна пшеница
Важно за фермерите!
EК одобри 16 млн. лв. българска държавна помощ за напояване през 2024 г.
Интересни сравнения в производството на пресни и оранжерийни зеленчуци
Доматите в оранжерии упорито изместват полското производство
Вирусът на птичи грип се е адаптирал към бозайници
САЩ въвежда извънредни мерки за ограничаване на птичия грип по говедата
Свързани материали
Виж
Янко Борисов, продуктов мениджър на компанията за България
Новите решения на Лебозол срещу сушата
Сярата лекува, предпазва от вредители и е важен хранителен елемент за растенията
Когато не я набавят от въздуха
Не трябва да пропускаме сярата при планиране на торенето
Християнски празници
В деня на мъчениците Вяра, Надежда, Любов и София проявете милосърдие
Изключителните ползи
Сярата като ценен хранителен елемент, фунгицид и инсектицид
Християнски празници
На 17 септември почитаме паметта на света мъченица София и трите й дъщери
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини