Начало » Новини » Страната
14.05.2016 г.

В началото на юни се провежда платено обучение за хлебари

Пазар на труда
В началото на юни се провежда платено обучение за хлебари

Sinor.bg

От 6 до 10 юни в Дома на техниката в София ще се проведе платено обучение за придобиване на квалификация “Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост” по специалността “Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия”, съобщиха от Съюза по хранителна промишленост.

Целта е специалистите от хранителната индустрия за по-кратко време да придобият свидетелство за завършено професионално обучение. Програмата по това обучение е заложена с 960 часа, от които 364 часа теория и 596 часа практика, или това означава 6 месеца.

Съюзът предлага обучението да се проведе задочно, като за целта са планирани 2 / два/ модула по 5 / пет/ дни, на които водещи специалисти от тези браншове ще ви запознаят с основните теми от образователния курс. Практиката се провежда в специализирани работилници.На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал и програма, от които трябва да се подготвите за явяване на държавен изпит пред комисия за валидиране на неговите знания.

-           Професионалното обучение за придобиване на професионална квалификация завършва с полагане на държавен изпит по теория и практика на професията.

-           Държавните изпити по теория и практика на професията се провеждат по национални изпитни програми в съответствие с държавните образователни изисквания за придобиване на квалификация по професията.

-           Обучението се провежда от квалифицирани преподаватели по специалността

-           Завършеното професионално обучение с придобиване на степен на професионална квалификация се удостоверява със “Свидетелство за професионална квалификация” по образец на МОН.

Желаещите за участие в обучението задължително трябва да имат завършено средно образование или 10 клас на професионална гимназия.

Първият модул на обучението ще се проведе на  6 , 7, 8, 9 и 10. 06 .2016 год. в Дом на техника-та в София, ул. “Г.С.Раковски”  № 108, 5 етаж, зала № 503. Тогава ще  бъде съобщена и датата за втория  модул.Регистрацията е на  4 етаж, офис 408.

Присъствието на І -я  модул на всички желаещи за участие в обучението е задължително.

 Продължителността на обучение е пет  дни по 8 часа. Програмата включва теоретическа и практическа подготовка по различните модули.

Броят на участниците в курса не трябва да бъде повече от 12 човека и по-малко от 5 човека. За останалите желаещи ще се организира следващ курс за обучение.

Цената за един участник е 550 лева  и в нея са включени всички разходи по провеждане на обучението – теория и практика, учебни материали,материали за практическите занятия, разходи за Държавния изпит и издаване на Свидетелствата за завършен курс за професионална квалификация, кафе-паузи и закуски .

В началото на юни се провежда платено обучение за хлебари
3919

Последни материали
Виж
Помощта се отпуска на стопани без документи за достатъчно продадено мляко
Утвърдиха 776 000 лева по de minimis за овце и кози-майки под селекция
Ставката е до 75 лева на животно
Отпускат 90 000 лева по de minimis в помощ на източнобалканската свиня
Овцевъди и козевъди ще получат втори транш от 13 млн. лв. по ПНДЖ3
УС на ДФЗ
ДФЗ отпуска общо 7,1 млн. лева за родословна книга и генетични качества на животните
С решение на УС на ДФЗ
Бюджетът за зимните пръскания се увеличава със 71 000 лева
Основната част от средствата е за преработката на биомаса
ЕБВР отпуска над 50 милиона долара за развитие на биоенергетиката в Украйна
Свързани материали
Виж
Християнски празници
Възнесение Христово, или Спасовден!
Предстоящо
В края на януари ще се проведе обучение за технолози в хлебарството
Предстоящо
Обучение за технолози сладкари и хлебари
Празници
Агроминистърът поздравява хлебарите със Спасовден
Предстоящо
Братя Хлебари откриват своя пекарна в София
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019
Essential SSL

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам