Начало » Новини » Страната
14.05.2016 г.

В началото на юни се провежда платено обучение за хлебари

Пазар на труда
В началото на юни се провежда платено обучение за хлебари

Sinor.bg

От 6 до 10 юни в Дома на техниката в София ще се проведе платено обучение за придобиване на квалификация “Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост” по специалността “Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия”, съобщиха от Съюза по хранителна промишленост.

Целта е специалистите от хранителната индустрия за по-кратко време да придобият свидетелство за завършено професионално обучение. Програмата по това обучение е заложена с 960 часа, от които 364 часа теория и 596 часа практика, или това означава 6 месеца.

Съюзът предлага обучението да се проведе задочно, като за целта са планирани 2 / два/ модула по 5 / пет/ дни, на които водещи специалисти от тези браншове ще ви запознаят с основните теми от образователния курс. Практиката се провежда в специализирани работилници.На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал и програма, от които трябва да се подготвите за явяване на държавен изпит пред комисия за валидиране на неговите знания.

-           Професионалното обучение за придобиване на професионална квалификация завършва с полагане на държавен изпит по теория и практика на професията.

-           Държавните изпити по теория и практика на професията се провеждат по национални изпитни програми в съответствие с държавните образователни изисквания за придобиване на квалификация по професията.

-           Обучението се провежда от квалифицирани преподаватели по специалността

-           Завършеното професионално обучение с придобиване на степен на професионална квалификация се удостоверява със “Свидетелство за професионална квалификация” по образец на МОН.

Желаещите за участие в обучението задължително трябва да имат завършено средно образование или 10 клас на професионална гимназия.

Първият модул на обучението ще се проведе на  6 , 7, 8, 9 и 10. 06 .2016 год. в Дом на техника-та в София, ул. “Г.С.Раковски”  № 108, 5 етаж, зала № 503. Тогава ще  бъде съобщена и датата за втория  модул.Регистрацията е на  4 етаж, офис 408.

Присъствието на І -я  модул на всички желаещи за участие в обучението е задължително.

 Продължителността на обучение е пет  дни по 8 часа. Програмата включва теоретическа и практическа подготовка по различните модули.

Броят на участниците в курса не трябва да бъде повече от 12 човека и по-малко от 5 човека. За останалите желаещи ще се организира следващ курс за обучение.

Цената за един участник е 550 лева  и в нея са включени всички разходи по провеждане на обучението – теория и практика, учебни материали,материали за практическите занятия, разходи за Държавния изпит и издаване на Свидетелствата за завършен курс за професионална квалификация, кафе-паузи и закуски .

В началото на юни се провежда платено обучение за хлебари
3703

Последни материали
Виж
Как да намалим натрупването на нитрати в зеленчуците
Днес 19 и утре 20 юли ще продължи пръскането срещу комари по поречието на река Дунав
Оптиком пуска безлихвен лизинг за сеялки за слята повърхност - Elvorti
Заради доброто качество изкупните цени на пшеницата минаха прага от 300 лв. за тон
Очертава се драстично увеличение на вноса на рапично семе в ЕС през 2019/20 г.
Среща на горските с ловците
Слагат електропастири около свинефермите срещу заразени глигани
Свързани материали
Виж
Християнски празници
Възнесение Христово, или Спасовден!
Предстоящо
В края на януари ще се проведе обучение за технолози в хлебарството
Предстоящо
Обучение за технолози сладкари и хлебари
Празници
Агроминистърът поздравява хлебарите със Спасовден
Предстоящо
Братя Хлебари откриват своя пекарна в София
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам