От 6 до 10 юни в Дома на техниката в София ще се проведе платено обучение за придобиване на квалификация “Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост” по специалността “Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия”, съобщиха от Съюза по хранителна промишленост.
Целта е специалистите от хранителната индустрия за по-кратко време да придобият свидетелство за завършено професионално обучение. Програмата по това обучение е заложена с 960 часа, от които 364 часа теория и 596 часа практика, или това означава 6 месеца.
Съюзът предлага обучението да се проведе задочно, като за целта са планирани 2 / два/ модула по 5 / пет/ дни, на които водещи специалисти от тези браншове ще ви запознаят с основните теми от образователния курс. Практиката се провежда в специализирани работилници.На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал и програма, от които трябва да се подготвите за явяване на държавен изпит пред комисия за валидиране на неговите знания.
- Професионалното обучение за придобиване на професионална квалификация завършва с полагане на държавен изпит по теория и практика на професията.
- Държавните изпити по теория и практика на професията се провеждат по национални изпитни програми в съответствие с държавните образователни изисквания за придобиване на квалификация по професията.
- Обучението се провежда от квалифицирани преподаватели по специалността
- Завършеното професионално обучение с придобиване на степен на професионална квалификация се удостоверява със “Свидетелство за професионална квалификация” по образец на МОН.
Желаещите за участие в обучението задължително трябва да имат завършено средно образование или 10 клас на професионална гимназия.
Първият модул на обучението ще се проведе на 6 , 7, 8, 9 и 10. 06 .2016 год. в Дом на техника-та в София, ул. “Г.С.Раковски” № 108, 5 етаж, зала № 503. Тогава ще бъде съобщена и датата за втория модул.Регистрацията е на 4 етаж, офис 408.
Присъствието на І -я модул на всички желаещи за участие в обучението е задължително.
Продължителността на обучение е пет дни по 8 часа. Програмата включва теоретическа и практическа подготовка по различните модули.
Броят на участниците в курса не трябва да бъде повече от 12 човека и по-малко от 5 човека. За останалите желаещи ще се организира следващ курс за обучение.
Цената за един участник е 550 лева и в нея са включени всички разходи по провеждане на обучението – теория и практика, учебни материали,материали за практическите занятия, разходи за Държавния изпит и издаване на Свидетелствата за завършен курс за професионална квалификация, кафе-паузи и закуски .