Начало » Новини » Страната
14.05.2016 г.

В началото на юни се провежда платено обучение за хлебари

Пазар на труда

Sinor.bg

От 6 до 10 юни в Дома на техниката в София ще се проведе платено обучение за придобиване на квалификация “Техник-технолог в хранително-вкусовата промишленост” по специалността “Производство на хляб, хлебни и сладкарски изделия”, съобщиха от Съюза по хранителна промишленост.

Целта е специалистите от хранителната индустрия за по-кратко време да придобият свидетелство за завършено професионално обучение. Програмата по това обучение е заложена с 960 часа, от които 364 часа теория и 596 часа практика, или това означава 6 месеца.

Съюзът предлага обучението да се проведе задочно, като за целта са планирани 2 / два/ модула по 5 / пет/ дни, на които водещи специалисти от тези браншове ще ви запознаят с основните теми от образователния курс. Практиката се провежда в специализирани работилници.На всеки участник ще бъде раздаден учебен материал и програма, от които трябва да се подготвите за явяване на държавен изпит пред комисия за валидиране на неговите знания.

-           Професионалното обучение за придобиване на професионална квалификация завършва с полагане на държавен изпит по теория и практика на професията.

-           Държавните изпити по теория и практика на професията се провеждат по национални изпитни програми в съответствие с държавните образователни изисквания за придобиване на квалификация по професията.

-           Обучението се провежда от квалифицирани преподаватели по специалността

-           Завършеното професионално обучение с придобиване на степен на професионална квалификация се удостоверява със “Свидетелство за професионална квалификация” по образец на МОН.

Желаещите за участие в обучението задължително трябва да имат завършено средно образование или 10 клас на професионална гимназия.

Първият модул на обучението ще се проведе на  6 , 7, 8, 9 и 10. 06 .2016 год. в Дом на техника-та в София, ул. “Г.С.Раковски”  № 108, 5 етаж, зала № 503. Тогава ще  бъде съобщена и датата за втория  модул.Регистрацията е на  4 етаж, офис 408.

Присъствието на І -я  модул на всички желаещи за участие в обучението е задължително.

 Продължителността на обучение е пет  дни по 8 часа. Програмата включва теоретическа и практическа подготовка по различните модули.

Броят на участниците в курса не трябва да бъде повече от 12 човека и по-малко от 5 човека. За останалите желаещи ще се организира следващ курс за обучение.

Цената за един участник е 550 лева  и в нея са включени всички разходи по провеждане на обучението – теория и практика, учебни материали,материали за практическите занятия, разходи за Държавния изпит и издаване на Свидетелствата за завършен курс за професионална квалификация, кафе-паузи и закуски .

В началото на юни се провежда платено обучение за хлебари
5545
 

Последни материали
Виж
Важно за фермерите!
EК одобри 16 млн. лв. българска държавна помощ за напояване през 2024 г.
Интересни сравнения в производството на пресни и оранжерийни зеленчуци
Доматите в оранжерии упорито изместват полското производство
Вирусът на птичи грип се е адаптирал към бозайници
САЩ въвежда извънредни мерки за ограничаване на птичия грип по говедата
Унгария остави в сила забраната за внос на селскостопански продукти от Украйна, въпреки решението на ЕП
Гълъби по манастирски
Сделките на зелено и при останалите зърнени и маслодайни култури
За една седмица фючърсите при пшеницата поскъпнаха с 3 евро на тон
Свързани материали
Виж
Съюз по хранителновкусова промишленост
От 5 април се организира обучение за хлебари и сладкари
Предстоящо
От 14 до 18 септември ще има обучение за сладкари и хлебари
Християнски празници
Спасовден е, честит празник на хлебарите!
Предстоящо
От 27 януари до 1 февруари обучение за хлебар-технолози в Троянско
Християнски празници
Възнесение Христово, или Спасовден!
Предстоящо
В края на януари ще се проведе обучение за технолози в хлебарството
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини