Начало » Важно за фермера » Земеделска техника
11.04.2016 г.

Кооперация Китка разчита на добър пазар за тракторите ArmaTrac

Светослав Дамянов, изпълнителен директор на компанията

От 2013 година българският дистрибутор на селскостопанска техника Кооперация „Китка” е официален представител на турския завод за производство на трактори ArmaTrac. „За това време българските фермери оцениха качествата на тези машини и с всяка година отчитаме ръст в продажбите. Очакваме добро представяне и през 2016 година”, съобщи за Синор.БГ Светослав Дамянов, изпълнителен директор на кооперацията.

На пролетното изложение БАТА АГРО в Стара Загора „Китка”  се представи с широка гама трактори и прикачен инвентар, производство на други световни компании.

Историята на ArmaTrac започва още през 1953 година, когато заводът е създаден за производство на машинни елементи. Основното производство е леярска промишленост и производство на сложни корпусни отливки за различни машини. През изминалите 63 години компанията постепенно се разраства и днес тя експортира близо 90% от продукцията си за водещи европейски компании като Мерцедес, Волксваген, Форд.

През 2003 г. мениджърите се ориентират към производството на трактори, в които се влагат детайли на водещи машиностроителни заводи в Европа. Днес  ArmaTrac асемблира различни типове трактори, които са търсени и на българския пазар, съобщи пред Синор.БГ Ерме Кантар, териториален мениджър на ArmaTrac.

„България е изключително важен пазара за нас, защото вие сте първият ни външен пазар. Започнахме да изнасяме още през 2007 г., като от 2013 г. работим постоянно с Кооперация „Китка”, обясни още Кантар.

Тракторите ArmaTrac са предназначени за всякакви обработки – от окопаване, през оран, брануване, сеитба и пръскане. Машините са подходящи и за големи и малки ферми, тъй като крупните арендатори ги използват за поддържащи дейности.

Може да се използват за зеленчукови и овощни градини, защото влизат за окопаване на почвите. Тази многофункционалност ги прави приложими за всякаки земеделски работи.

Оборудвани са с английски двигател Perkins, трансмисията е германска ZF, мостовете са на „Караро”, като самата окомплектовката се прави в Турция.

Машините са различна мощност от 80 до 110 коня, като цените започват от 49 хиляди лева без ДДС.

Разполагат с въздушен компресор, спирачки за ремарке, хидравлична трета точка на навеса, тежести предни и задни. Имат електронен навес при предавката и редица екстри, които са включени стандартно в цената, докато други фирми ги предлагат срещу допълнително заплащане.

Кабината на тези машини е комфортна, оборудвана е с климатроник.

Сервизът на машините се осъществява чрез базите в цялата страна. Кооперация "КИТКА" съвместно с Оптиком ООД поддържат общ онлайн магазин за резервни части, което позволява частите да се поръчват директно от фермерите. Поддържат се складови наличности за над 6 000 позиции резервни части и консумативи за агротехника в централния склад в Стара Загора, както и в 12-те магазина из страната и се извършват доставки на място по заявка на клиента.

Кооперация ”КИТКА” има дистрибутори в градовете Бургас, Добрич, Карнобат, Монтана, Павликени, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Харманли, Хасково и Ямбол.

Освен традиционно доставяните оригинални резервни части за трактори МТЗ, Т150, ДТ75, ЮМЗ, Т40, Т25, Т16, комбайни ДОН1500, СК-5 НИВА, сеялки и култиватори СЗ, СУПН, КПС  се предлагат и части за западна техника.

Повече информация на www.kitka.bg

Кооперация Китка разчита на добър пазар за тракторите ArmaTrac
13242
 

Последни материали
Виж
1558 проекти за технологична и екологична модернизация за над 320 млн. лв. са одобрени по НПВУ
Над 600 противоградови ракети са изстреляни в Пловдивско, Хасковско, Старозагорско и Сливенско през последните часове
Промените в Наредба за интервенциите по директни плащания са качени за обществено обсъждане
Започна Кампания 2024 по директни плащания
24 проекта за центрове за подготовка и съхранение на плодове и зеленчуци получават финансиране по НПВУ
ДФЗ изплати близо 10 млн. лв. на 5 094 малки фермери за Кампания 2023
Актуална анкета сред работодателите
Анкета сред бизнеса показва, че през 2024 г. в земеделието не се очаква увеличение на заетостта
Свързани материали
Виж
Стимули
Русия вдига помощта за нови земеделски стоки и за покупка на техника в Сибир
След загуба на контрол над превозното средство
Възрастен тракторист загина при непредизвикана катастрофа в Дупнишко
Последните новини
Земеделците прекратиха протеста, удовлетворени от договореното
Инициативен комитет
Земеделците влизат в София още днес, след протеста на миньорите
Инициативен комитет
Зърнопроизводителите влизат в София на 20 септември, утре сe събират край Долни Богров
Инициативен комитет
На 18 септември трактори ще блокират 36 ключови кръстовища в страната
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини