Нарязваме обеления патладжан на малки кубчета и го изкисваме 15 мин в подсолена вода. Нарязваме лука, настъргваме морковите и тиквичката. Задушаваме зеленчуците в олио и малко вода, но без да ги пържим. Прибавяме булгура, вегетата, двата вида червен пипер и настърганите домати. След като сместа поеме сока, я сваляме от огъня и слагаме черен пипер и ситно нарязания магданоз. Разбъркваме добре плънката и напълваме чушките. Подреждаме ги в дълбок съд и на мястото на капачетата поръсваме малко брашно. Покриваме съда с фолио и печем чушките на 200 градуса около 1 час и 20 минути.
Продукти: 13-15 чушки, 1 ч.ч. булгур, 1 глава лук, 2 моркова, 1 малка тиквичка, 1 малък патладжан, 1 връзка магданоз, няколко домата, 2 с.л. вегета, 10-12 с.л. олио или зехтин, лют червен пипер по желание, черен пипер, сладък червен пипер, сол.