Начало » Важно за фермера » Гори и екология
14.03.2016 г.

От 15 март до 15 май се забранява уловът на бяла риба

Размножителен период
От 15 март до 15 май се забранява уловът на бяла риба

Sinor.bg

От 15 март до 15 май 2016 г. се забранява уловът на бяла риба (Sander lucioperca).  Мярката се въвежда заради размножителния период, в който навлизат този вид сладководни риби. През следващите два месеца няма да се допуска пренасянето, превозването и продажбата на бяла риба в живо, прясно и охладено състояние.

В случай на констатирано нарушение, уловените екземпляри ще бъдат връщани незабавно във водата, а на рибарите ще бъдат налагани глоби по Закона за рибарство и аквакултури.

От 15 март до 15 май се забранява уловът на бяла риба
3778

Последни материали
Виж
Откриха изложенията АГРА, ФУДТЕХ и Винария
Пловдив отново става столица на агробизнеса, виното и храните
Вместо през април според индикативния график
Средствата по обвързаната подкрепа за плодове и зеленчуци може да бъдат преведени още през март
Пристигналите в столицата 100 трактора за малко да блокират транспорта
Словашките фермери протестираха срещу политиката на ресорното министерство
Поне още 2 животни с подобни показатели се предлагат за отстрел
Нашенец повали муфлон с рога за златен медал в ловното стопанство в Балчик
Държавата финансира подробно разписаните мерки при поява на заболяване
Одобрена е Националната програма за борба с болестите по животните до 2021 година
Валежите започват с дъжд в петък и със застудяването през нощта преминават в сняг
Метеоролог предупреди за сняг в края на седмицата
Свързани материали
Виж
На основания с неясна правна сила
Забраниха улова на бяла риба през периода на размножаване до 15 май
Всяка година по време на размножителния период агенцията по рибарство контролира улова
Забрани за риболов на щука от 15 февруари и на бяла риба от 15 март
Приятели на SINOR.bg:  Стоматолог, София | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
SINOR.bg 2003 - 2019

Използваме бисквитки (cookies), за да ви осигурим възможно най-добро преживяване в нашия уеб сайт. Чрез използването на нашия уебсайт Вие се съгласявате със запазването на бисквитки във Вашето устройство.

Приемам