Начало » Важно за фермера » Гори и екология
08.02.2016 г.

Проверка по сигнал срещу юристконсулта на стопанството в Гърмен не е потвърдила нарушения

Контрол в горите

Sinor.bg

Ръководството на Югозападното държавно предпирятие е направило проверка по сигнал срещу юристконсулта на държавното горско стопанство в Гърмен Марин Хаджиев. В резултат, не са потвърдени факти, изнесени от сдружение „Балкан”, за възпрепятстване дейността на местни дърводобивни фирми от страна на юрисконсулта в „ДГС Гърмен” Марин Хаджиев.

Смата инспекция е разпоредената от директора на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов. В продължение на два дни комисията е разгледала значителен обем документи и излезе със следните заключения.

От 29 местни фирми, подали заявления за добив и покупка на дървесина, 8  не са допуснати до участие в процедурата поради пропуски в изискуемите документи, съгласно чл. 115 от Закона за горите и чл. 38 от Наредбата. Фирма „Риал УУД” – с. Огняново е представила редовни документи и е допусната до участие в търга.

Процедурата по продажба на дървесина е проведена в административната сграда на централното управление на Югозападното държавно предприятие в Благоевград и въпросният юрист на „ДГС Гърмен” не е бил член на комисията.

Представителите на ЮЗДП са проверили и действащите трудови договори към 14.12.2015 г., от които става ясно, че няма съвпадение на имената на служители и работници от фирма „Риал УУД” и ЕТ „Малин Хаджиев”.

По време на инспекцията са осъществени срещи с всички подписали се под уведомителното писмо от сдружение „Балкан”, като не е потвърдено, че юрисконсултът на стопанството използва работното си място за извършване на частна дейност.

За да се разсеят всякакви съмнения за незаконни практики, директорът на ЮЗДП разпореди още следващата седмица да бъде извършена допълнителна проверка на работата на юрисконсултите в ТП „ДГС Гърмен”.

 

Проверка по сигнал срещу юристконсулта на стопанството в Гърмен не е потвърдила нарушения
3770
 

Последни материали
Виж
Особености, които трябва да знаете
При богата на калций почва понякога се раждат бедни на този елемент плодове
Томбола с награди при покупка
Започна Великденски Кооперативен Базар в София
Нормативни промени
Новите ставки за биопроизводство през 2024 г., които ще се обсъждат до 20 май
Програма за компенсиране на разходите за селскостопанска техника
Украйна отпусна 25% компенсация на фермерите за закупена техника
Заек капама
Нова оценка
Перспективите за производство на зърнени култури в Южна Африка рязко се влошиха
Свързани материали
Виж
Приятели на sinor.bg:  Стоматолог, София | Трактори Кубота | Книжарница | АГРОВЕСТНИК | 
РЕКЛАМА |  КОНТАКТИ |  ЗА НАС |  ОБЩИ УСЛОВИЯ |  ПОЛИТИКА ЗА ЛИЧНИ ДАННИ
Всички права запазени
sinor.bg 2003 - 2024
RSS новини